Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gigantisk Conti-angreb får hele Costa Rica til at erklære national nødsituation

Costa Ricas præsident Rodrigo Chaves har erklæret det som en national nødsituation, at Conti har angrebet flere af landets statslige organer.

Ransomware-gruppen Conti har angrebet flere af Costa Ricas offentlige myndigheder, og det er nu at opfatte som en national nødsituation, har landets præsident Rodrigo Chaves 8. maj erklæret.

Det skriver mediet Bleepingcomputer.

Ifølge mediet har Conti offentliggjort 672 gigabyte data, som tilhører offentlige myndigheder i landet.

Oprindeligt startede Contis ransomware-angreb mod Costa Rica i sidste måned, hvor landets offentlige sundhedsagentur Costa Rica Social Security Fund (CCSS) meddelte angrebet.

"En perimetersikkerhedsgennemgang bliver udført på Conti Ransomware for at verificere og forhindre mulige angreb på CCSS-niveau," lød det fra myndigheden på Twitter.

Nu har Conti så blandt andet ramt følgende myndigheder i landet: Finansministeriet, ministeriet for arbejde og social sikring, Fonden for Social Udvikling og Familieydelser, universitetets hovedkvarter i Alajuela.

Conti har tidligere krævet 10 millioner dollar – svarende til omkring 70 millioner kroner – i løsesum, som regeringen har afvist at betale, skriver mediet.

Andre myndigheder, som er ramt, er:

  • Bestyrelsen for den elektriske service i provinsen.
  • Ministeriet for Videnskab, Innovation, Teknologi og Telekommunikation.
  • Nationale Meteorologiske Institut.
  • Radiografisk Costarricense.
  • Costa Rica Social Security Fund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere