Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gigantisk Conti-angreb får hele Costa Rica til at erklære national nødsituation

Costa Ricas præsident Rodrigo Chaves har erklæret det som en national nødsituation, at Conti har angrebet flere af landets statslige organer.

Ransomware-gruppen Conti har angrebet flere af Costa Ricas offentlige myndigheder, og det er nu at opfatte som en national nødsituation, har landets præsident Rodrigo Chaves 8. maj erklæret.

Det skriver mediet Bleepingcomputer.

Ifølge mediet har Conti offentliggjort 672 gigabyte data, som tilhører offentlige myndigheder i landet.

Oprindeligt startede Contis ransomware-angreb mod Costa Rica i sidste måned, hvor landets offentlige sundhedsagentur Costa Rica Social Security Fund (CCSS) meddelte angrebet.

"En perimetersikkerhedsgennemgang bliver udført på Conti Ransomware for at verificere og forhindre mulige angreb på CCSS-niveau," lød det fra myndigheden på Twitter.

Nu har Conti så blandt andet ramt følgende myndigheder i landet: Finansministeriet, ministeriet for arbejde og social sikring, Fonden for Social Udvikling og Familieydelser, universitetets hovedkvarter i Alajuela.

Conti har tidligere krævet 10 millioner dollar – svarende til omkring 70 millioner kroner – i løsesum, som regeringen har afvist at betale, skriver mediet.

Andre myndigheder, som er ramt, er:

  • Bestyrelsen for den elektriske service i provinsen.
  • Ministeriet for Videnskab, Innovation, Teknologi og Telekommunikation.
  • Nationale Meteorologiske Institut.
  • Radiografisk Costarricense.
  • Costa Rica Social Security Fund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs