Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gigantisk Conti-angreb får hele Costa Rica til at erklære national nødsituation

Costa Ricas præsident Rodrigo Chaves har erklæret det som en national nødsituation, at Conti har angrebet flere af landets statslige organer.

Ransomware-gruppen Conti har angrebet flere af Costa Ricas offentlige myndigheder, og det er nu at opfatte som en national nødsituation, har landets præsident Rodrigo Chaves 8. maj erklæret.

Det skriver mediet Bleepingcomputer.

Ifølge mediet har Conti offentliggjort 672 gigabyte data, som tilhører offentlige myndigheder i landet.

Oprindeligt startede Contis ransomware-angreb mod Costa Rica i sidste måned, hvor landets offentlige sundhedsagentur Costa Rica Social Security Fund (CCSS) meddelte angrebet.

"En perimetersikkerhedsgennemgang bliver udført på Conti Ransomware for at verificere og forhindre mulige angreb på CCSS-niveau," lød det fra myndigheden på Twitter.

Nu har Conti så blandt andet ramt følgende myndigheder i landet: Finansministeriet, ministeriet for arbejde og social sikring, Fonden for Social Udvikling og Familieydelser, universitetets hovedkvarter i Alajuela.

Conti har tidligere krævet 10 millioner dollar – svarende til omkring 70 millioner kroner – i løsesum, som regeringen har afvist at betale, skriver mediet.

Andre myndigheder, som er ramt, er:

  • Bestyrelsen for den elektriske service i provinsen.
  • Ministeriet for Videnskab, Innovation, Teknologi og Telekommunikation.
  • Nationale Meteorologiske Institut.
  • Radiografisk Costarricense.
  • Costa Rica Social Security Fund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere