Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kunder hos Telia og TDC kan igen ringe 1813 / Youtube og andre platforme gøres ansvarlige for ophavsretlige krænkelser / Nordjysk it-virksomhed foretager opkøb

Kunder hos Telia og TDC kan igen ringe 1813. Youtube og andre platforme gøres ansvarlige for ophavsretlige krænkelser. Jan Elbæk har sat sig i bestyrelsen hos tidligere konkurrent. Nordjysk it-virksomhed foretager opkøb. Amazon lukker for e-bogbutik i Kina.

Godmorgen kære læser. Du har nu klikket dig frem til ugens sidste morgen-briefingen her fra Computerworld denne fredag 3. juni.

Din morgenvært Alexander Haslund tager dig nu på svingtur rundt i et par af dagens korte it-nyheder, inden undertegnede såvel som morgen-briefingen holder fri hen over weekenden, grundlovsdag og pinse.

Vi vender tilbage med fornyet styrke tirsdag.

Kunder hos Telia og TDC kan igen ringe 1813

Et nedbrud torsdag aften betød, at kunder hos TDC og Telia ikke kunne komme igennem til Akuttelefonen 1813.

Men problemet er siden blevet løst.

Det oplyser Region Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

Folk blev under nedbruddet anbefalet at låne en telefon hos en person med abonnement hos en anden udbyder, hvis de havde akut brug for at komme i kontakt med sundhedsvæsenet.

Youtube og andre platforme gøres ansvarlige for ophavsretlige krænkelser

Tysk højesteret har afgjort, at YouTube og andre platforme er ansvarlige for ophavsretlige krænkelser som følge af uautoriserede uploads, også selvom indholdet er blevet lagt online af en tredjepart.

Det skriver Reuters.

Platformene vil dog kun blive gjort ansvarlige, hvis de ikke hurtigt nok blokerer adgange, når de først har fået kendskab til ulovlige uploads.

Højesteretten i Tyskland baserede sin dom på en tidligere afsagt dom af EU-Domstolen sidste år, lyder det.

Jan Elbæk har sat sig i bestyrelsen hos tidligere konkurrent

Den tidligere Atea-topprofil Jan Elbæk er trådt ind i bestyrelsen hos den danske totalleverandør af it-løsninger ed A/S.

Jan Elbæk, der i dag er salgsdirektør i Dynamicweb, fremhæver, at han ser frem til at bringe sin erfaring om opbygning af it-infrastruktur i spil hos ed.

"Jeg har oplevet en stærk konkurrent i ed fra tidligere ledende stillinger i branchen, og jeg har fulgt med i virksomhedens succesfulde vækstrejse," udtaler han i en udsendt meddelelse.

Nordjysk it-virksomhed foretager opkøb

Den nordjyske it-virksomhed Complea har åbnet checkhæftet og købt it-leverandøren MRC Computer.

Med opkøbt når Complea nu op på over 60 ansatte fordelt på hovedkontoret i Nørresundby samt afdelingen i Frederikshavn.

De flere hænder i it-butikken har navnlig været en af årsagerne bag opkøbet, lyder det fra Compleas direktør, Morten Hovaldt.

"Vi har brug for at udvide medarbejderstaben, hvis vi skal kunne følge med den enorme efterspørgsel, der er på vores services, og i og med det er et meget presset marked, så ser vi her muligheden for virkelig at styrke Team Complea," udtaler i en meddelelse sendt til Computerworld.

MRC Computer blev etableret i 1987 af Michael Riise.

Amazon lukker for e-bogbutik i Kina

Amazon lukker sin Kindle-butik i Kina næste år. Det sker i kølvandet på, at andre amerikanske teknologigiganter også for nylig har trukket sig tilbage i landet.

Kindle-brugere i Kina vil ikke længere være i stand til at købe nye bøger, efter at e-bogsbutikken lukker 30. juni 2023, skriver CNBC.

Amazon har ikke givet nogen umiddelbar forklaring på tilbagetrækningen, men orienterer, at dets eksisterende forretninger i Kina, såsom logistik, annoncer og devices, ikke vil blive påvirket.

"Amazons langsigtede udviklingsforpligtelse i Kina vil ikke ændre sig. Vi har etableret en omfattende forretningsbase i Kina og vil fortsætte med at innovere og investere," lyder det fra giganten.