Artikel top billede

(Foto: Esa Riutta/Pixabay)

Microsoft tester tre nye PowerPoint-funktioner: "Vi hørte jer!"

Microsoft er i gang med at undersøge, hvilke nye funktioner, der skal i PowerPoint, og nu tester selskabet tre nye features.

Office Insidere, som får smagsprøverne på Microsofts nyeste funktioner til Office-pakken først, kan nu teste tre nye funktioner til PowerPoint.

Det drejer sig om evnen til at foretage ændringer i linjeafstand, udføre tilpasning ved hjælp af den nye understøttelse af cameo i optagestudiet og ændring af diasbaggrunde.

Cameo i PowerPoint

Først og fremmest bliver det nu testet, at livefeed-funktionen cameo nu er tilgængelig med Recording Studio, så brugeren kan tilpasse sine optagede videohistorier med et kamerafeed i PowerPoint.

Kort og godt skal brugeren åbne en eksisterende præsentation, vælge Cameo for at tilføje et kamerafeed til diverse slides.

Derefter vælges kamera for at justere størrelse, layout og andet.

Ændret linjeafstand

Microsoft tester også muligheden for at ændre linjeafstanden på dias i PowerPoint til iPad for at gøre præsentationsprogrammet mere tilgængeligt for tablet-brugere.

"Vi hørte jer! Muligheden for at indstille linjeafstanden på dine dias præcis, som du vil have det, er en topbrugeranmodning for PowerPoint til iPad. Du er nu i stand til at tilpasse linjeafstanden før og efter afsnit, inden for tekstblokke og mere," skriver Ekta Dwivedy, produktchef på PowerPoint-mobilteamet, i et blogindlæg fra Microsoft.

Brugere – eller rettere testere – kan nu ændre linjeafstanden ved at vælge knappen Linjeafstand på fanen Hjem og derefter vælge den ønskede afstandsindstilling.

Tilpassede diasbaggrunde

Og sidst men ikke mindst giver Microsoft nu insiderne på version 2.59 (Build 22030101) eller nyere mulighed for at prøve en ny funktion til PowerPoint på iPad, hvor diasbaggrunde kan formateres og tilpasses som baggrunde.

"Du kan indsætte et hvilket som helst billede til at tjene som baggrund på et PowerPoint-dias og også justere dets gennemsigtighed. Dette hjælper med at tilpasse dine dias til at opfylde dine specifikke præsentationsbehov," skriver Ekta Dwivedy.