Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Derfor er iPhonens kommende ’Lockdown mode’ så vigtig en feature

Apple vil komme politiske aktivister, systemkritikere, journalister og andre grupper der kan være udsat for avanceret overvågning til undsætning.

Apple er på trapperne med en ny feature, som skulle sikre særligt udsatte brugere fra at blive ofre for såkaldte ’zero-click’ angreb – angreb der er så sofistikerede, at de kan bryde ind en iPhone uden nogen form for input fra brugeren.

Til formålet vil Apple inden længe lancere en særlig ’Lockdown Mode’, som vil yde et ekstra beskyttelseslag mod avancerede hacker-grupper.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Annonceringen kommer efter at det israelske cybersikkerheds-selskab NSO Group gentagne gange har vist sig at kunne udføre zero-touch angreb med sin infamøse ’Pegasus’ spyware. Selskabet er siden blevet sagsøgt af Apple og blacklistet af amerikanske myndigheder.

Apples nye sikkerhedsfeature vil finde vej til Apples iPhones, iPads og Macs i løbet af efteråret og vil fungere ved at blokere de fleste attachments, der skulle forsøge at tikke ind i enhedens besked-app. NSO Groups software menes netop at udnytte Apples besked-app til at udføre sine nul-kliksangreb.

Lockdown-funktionen vil også yde ekstra værn mod kablede angreb, hvor en hacker forsøger at tilgå en lukket iPhone eller Mac ved at slutte et USB-kabel til enheden.

Tiltænkt politiske aktivister og frihedskæmpere

Apples nye sikkerhedstiltag er ikke tiltænkt den brede forbruger af Apple-enheder, da selskabet estimerer, at nul-klik angreb fortsat er sjældne.

Derfor vurderer selskabet ikke, at funktionen skal slås til af menigmand, men at særligt udsatte grupper som menneskerettighedsaktivister, politiske dissidenter og journalister bør aktivere ’Lockdown Mode’, når denne udkommer senere på året.

Spyware som NSO Groups Pegasus er ifølge menneskerettighedsgruppen Amnesty International blevet anvendt til at overvåge blandt andet journalister, systemkritiske aktivister og politikere. Organisationen estimerer at softwaren stadigt bredt anvendt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere