Artikel top billede

(Foto: Seagate)

En ny klasse af supersværvægter-diske er på vej: Her er Seagates planer

30, 40 og 50 terabyte diske er på vej, lyder det fra harddisk-giganten

Er lagerpladsen trang, er harddiske stadigvæk et yndet format til at lagre kæmpemæssige mængder af data.

Udviklingen er dog stilnet af på området, i takt med at harddisk-producenterne finder det stadigt sværere at klemme data ind på det fysiske lagermediet.

Rekorden blev dog slået tidligere på året, med introduktionen af Seagate første 22 terabyte drev, og siden overhalet af Western Digital som i april kunne løfte sløret for 26 terabyte enheder.

Seagate fremlægger denne uge en tidsplan for, hvornår vi kan forvente vilde drev på 30, 40, 50 endda 100 terabyte-størrelser i de kommende år.

30 terabyte milepælen forventes at blive rundet i midten af 2023, når den anden generation af selskabets HAMR-teknologi forventes at være klar.

Disse vil efterfølges af kapaciteter over 40 terabyte i 2024, mens drev på over 50 terabyte kan forventes en gang i 2026 ifølge tidsplanen, skriver hardware-mediet Tom’s Hardware.

Mediet noterer her, at offentliggørelsen af drev af en hvis kapacitet ikke er ensbetydende med en bred tilgængelighed, og påpeger at det blot kan være udvalgte kunder, der først får fingrene i de nye drev.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere