Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Få danskere har forsikring mod cyberangreb: Næsten halvdelen får brug for den

Det er kun en lille gruppe af danskerne, der har tegnet en forsikring mod cyberangreb. Men næsten halvdelen af alle dem, der har tegnet en sådan forsikring, får brug for den, viser en ny undersøgelse.

Selvom andelen af cyberangreb på verdensplan er i stigning, så lader det ikke til, at danskerne frygter disse angreb.

I hvert fald ikke, hvis man ser på tallene over, hvor mange danskere der har tegnet en sådan forsikring.

Det viser tal, som analysevirksomheden Wilke har foretaget på vegne af ITWatch.

Ifølge undersøgelsen er det kun 13 procent af danskerne, der har tegnet en forsikring mod cyberangreb.

Men det er 41 procent af dem, der har tegnte en sådan forsikring, der ender med at bruge den, fremgår det af tallene.

Forsikringen dækker over flere forskellige slags cyberkriminalitet herunder hacking, uønsket deling af fotos samt identitetstyveri.

Privatdirektør hos Topdanmark, Carsten Elmose, er overbevist om, at danskerne har brug for denne forsikring, men han mener også, at forsikringsfirmaerne skal blive bedre til at forklare, hvad deres produkt kan.

"Vi skal selv blive bedre til at italesætte, hvad produktet kan, men i og med at der er en ubehagelig vækst i cyberkriminaliteten, er der også et stigende behov for en cyberforsikring", siger Carsten Elmose han til mediet.

Ransomeware har sendt forsikringspriserne på himmelflugt

Det har i årevis været ualmindelig billigt at forsikre sig mod omkostninger forbundet med cyberangreb, men det er forsikringsbranchen nu i fuld gang med at justere.

Prisstigningerne på cyberforsikringer i de seneste par år steget med 80 procent eller mere.

“Den gennemsnitlige stigning på præmierne har oversteget enhver anden form for forsikring de sidste par år. Den har ifølge flere studier været mellem 50 og 80 procent. I nogle tilfælde er det endnu mere," lød det fra lederen af forsikringsselskabets If’s cyberenhed, Mikko Peltonen tidligere i år.

Stigning i antallet af cyberangreb

En rapport fra Check Point Research vviste i august, at antallet af cyberangreb er steget med 32 procent i andet kvartal af 2022.

En stor del af angrebene er ransomware-angreb, som er steget med 59 procent.

"Det lyder måske ikke af meget, men med et gennemsnit på 1.200 angreb om ugen på hver eneste virksomhed og organisation kloden over, er der høj risiko for, at nogle af angrebene bliver succesfulde," udtalte Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark i en meddelelse tidligere i år.

"Selvom vi i Europa er fint med i forhold til cybersikkerhed, ser vi en verden, der i stigende grad oplever flere og flere målrettede angreb," lød det videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital