Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Få danskere har forsikring mod cyberangreb: Næsten halvdelen får brug for den

Det er kun en lille gruppe af danskerne, der har tegnet en forsikring mod cyberangreb. Men næsten halvdelen af alle dem, der har tegnet en sådan forsikring, får brug for den, viser en ny undersøgelse.

Selvom andelen af cyberangreb på verdensplan er i stigning, så lader det ikke til, at danskerne frygter disse angreb.

I hvert fald ikke, hvis man ser på tallene over, hvor mange danskere der har tegnet en sådan forsikring.

Det viser tal, som analysevirksomheden Wilke har foretaget på vegne af ITWatch.

Ifølge undersøgelsen er det kun 13 procent af danskerne, der har tegnet en forsikring mod cyberangreb.

Men det er 41 procent af dem, der har tegnte en sådan forsikring, der ender med at bruge den, fremgår det af tallene.

Forsikringen dækker over flere forskellige slags cyberkriminalitet herunder hacking, uønsket deling af fotos samt identitetstyveri.

Privatdirektør hos Topdanmark, Carsten Elmose, er overbevist om, at danskerne har brug for denne forsikring, men han mener også, at forsikringsfirmaerne skal blive bedre til at forklare, hvad deres produkt kan.

"Vi skal selv blive bedre til at italesætte, hvad produktet kan, men i og med at der er en ubehagelig vækst i cyberkriminaliteten, er der også et stigende behov for en cyberforsikring", siger Carsten Elmose han til mediet.

Ransomeware har sendt forsikringspriserne på himmelflugt

Det har i årevis været ualmindelig billigt at forsikre sig mod omkostninger forbundet med cyberangreb, men det er forsikringsbranchen nu i fuld gang med at justere.

Prisstigningerne på cyberforsikringer i de seneste par år steget med 80 procent eller mere.

“Den gennemsnitlige stigning på præmierne har oversteget enhver anden form for forsikring de sidste par år. Den har ifølge flere studier været mellem 50 og 80 procent. I nogle tilfælde er det endnu mere," lød det fra lederen af forsikringsselskabets If’s cyberenhed, Mikko Peltonen tidligere i år.

Stigning i antallet af cyberangreb

En rapport fra Check Point Research vviste i august, at antallet af cyberangreb er steget med 32 procent i andet kvartal af 2022.

En stor del af angrebene er ransomware-angreb, som er steget med 59 procent.

"Det lyder måske ikke af meget, men med et gennemsnit på 1.200 angreb om ugen på hver eneste virksomhed og organisation kloden over, er der høj risiko for, at nogle af angrebene bliver succesfulde," udtalte Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark i en meddelelse tidligere i år.

"Selvom vi i Europa er fint med i forhold til cybersikkerhed, ser vi en verden, der i stigende grad oplever flere og flere målrettede angreb," lød det videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere