Artikel top billede

Med 40.000 deltagere fra hele kloden kan det være svært at nå frem til sine sessioner og aftaler. (Foto: Lars Jacobsen)

Efter keynoten: Hawaii-dansere, lændeklæder og pelsdyr - Salesforce er stadig et af verdens største og særeste it-firmaer

Dreamforce, San Franciso: Salesforce satser stort: På fire år er der brugt 50 milliarder dollars på opkøb, antallet af medarbejdere er fordoblet, og CRM-giganten er nu i kamp med både SAP, Microsoft og Oracle. Computerworld er sammen med 40.000 it-folk i San Francisco for at se, hvad næste skridt er.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Tag med på Dreamforce-konferencen i San Francisco.
  • Læs om Salesforce ambitioner og fremdrift.
860
4:30 min
Dreamforce, San Francisco: Historierne om tech-verdenen er i høj grad bygget på konkurrence. Intel mod AMD. Windows mod MacOS. Apples iOS mod Googles Android.

Men de helt store kampe kæmpes uden for scenelyset. For de handler ikke om forbrugere, men om den software, som millioner af firmaer verden over anvender til at styre salg, marketing, processer og produktion.

Omsætningen her tælles i to- og trecifrede milliarder, og de store spillere er SAP, Microsoft, Oracle og Salesforce. Alle sammen store firmaer med gigantiske overskud og endnu større selvtillid.

Fælles for dem er, at de har bevæget sig fra at være leverandører af henholdsvis produktionssoftware, styresystem, database-teknologi eller CRM til at ville tilbyde en hel suite af løsninger, som kan drive virksomheder effektivt.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter