Artikel top billede

Microsoft SQL-servere ramt af ransomware-angreb

Microsoft SQL-servere er mål for en række hackerangreb for tiden.

Sårbare Microsoft SQL-servere bliver i stigende grad udsat for ransomware-angrab.

Det skriver Bleepingcomputer.

Der er tale om såkaldt FARGO-ransomware, skriver mediet.

Målet med angrebene er at afpresse ofrene til at betale penge.

Cybersikkerhedsforskere ved AhnLab Security Emergency Response Center (ASEC) meddeler, at FARGO er en meget udbredt ransomware til MS-SQL-servere sammen med GlobeImposter.

FARGO er den samme type ransomware, som tidligere er blevet kaldt TargetCompany.

Forskerne oplyser, at ransomware-angrebet starter med, at MS-SQL-processen på den kompromitterede maskine downloader en .NET-fil ved hjælp af cmd.exe og powershell.exe.

Malwaren krypterer derefter indholdet og låser filerne, så angriberne kan afpresse ofrene til at betale, hvis de vil have deres filer igen.

Anbefalingen til MS-SQL-serveradministratorer er altid at have stærke adgangskoder og derudover holde maskinerne opdateret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere