Artikel top billede

(Foto: Porsche Design)

Ugen i tech: Denne højttaler er bygget omkring en Porsche-udstødning / Samsung ser ud til at ville tyvstarte mobilåret 2023 / Vildt: Her kan du skrue din fine Leica-optik på mobilen

Ugen i tech: Denne højttaler er bygget omkring en Porsche-udstødning / Samsung ser ud til at ville tyvstarte mobilåret 2023 / Vildt: Her kan du skrue din fine Leica-optik på mobilen

Denne højttaler er bygget omkring en Porsche-udstødning

Mens nogle hifi-producenter sværger til noble materialer såsom metal og træ til at give den optimale lyd, er Porsche Design gået i en lidt alternativ retning i sin nyeste kreation.

Her er tilløbsstykket ikke så meget materialerne eller teknikbladet men i stedet, at lyden skubbes igennem udstødningssystemet fra en ægte Porsche 992 GT3 sportsvogn.

Da disse er sjældne, er højttaleren det også og vil ikke blive fremstillet i mere end 500 eksemplarer.

Prisen på 12.000 dollar, altså godt 90.000 kroner, bør også sikre, at den ikke rives væk fra Elgigantens tilbudshylder.

For de penge får køberen og Porsche-entusiasten et 2.1.2 anlæg med 300 watts forstærkning. Porsche Design præciserer dog ikke, hvilken type enheder, der følger med. Hele højttaleren vejer dog ganske massive 65 kilo.

Højttaleren er dog kompatibel med flere standarder, såsom Dolby vision, HDR10+, Airplay 2, Chromecast og Spotify Connect. Lykkedes det dig at sikre dig flere af enhederne, kan disse også indgå i et multi-rum setup.

Højttaleren kan forudbestilles nu, med levering fra 1. januar 2023, lyder det ifølge selskabets hjemmeside.

Samsung ser ud til at ville tyvstarte mobilåret 2023

Den sydkoreanske mobilkæmpe ser ud til at være indstillet på at skyde det kommende mobilår noget tidligere end sædvanligt.

Hvor det normalt er sidst på vinteren, omkring sidst i februar eller i marts måned, at selskabet har for vane at introducere den årlige kollektion af ’S’-topmodeller, tyder det på at der vil tyvstartes i 2023.

Ifølge sydkoreanske kilder tyder det på, at Samsung i stedet vil offenliggøre telefonerne i starten af februar, hvorefter de kan ryge i handlen allerede fra den 17. februar.

Det skriver niche-mediet Sammobile.

Telefonerne vil komme i tre afskygninger af Galaxy S23 serien i form af S23, S23+ med en større skærm og den ultimative topmodel S23 Ultra, som blandt andet rygtes til at diske op med et kamera på 200 megapixels.

Lanceringen kommer på et tidspunkt hvor mørke skyer trækker sig sammen over mobilmarkedet, med blandt andet stigende inflation og forbrugerpriser, der udhuler mobilkøbelysten. Samsung meldte dog i sit seneste regnskab, at topmodeller med større dækningsbidrag skulle give et større bidrage til selskabets overskud i fremtiden.

Vildt: Her kan du skrue din fine Leica-optik på mobilen

Selvom mobilkameraer bliver stadigt bedre og bedre, sværger mange fotoentusiaster fortsat til det særlige look, som objektiverne fra de tyske specialister fra Leica, giver.

Leica-aficionadoer har dog udsigt til at få disse til at fungere med mobilen. Det bliver i hvert fald tilfældet, hvis mobilproducenten tager sit nye 12S Ultra Concept og fører ud i livet.

Her tager selskabet en såkaldte 1” sensor og gemmer det bag glas, hvorefter mobilen kan ekviperes med monteringsplade og bajonet til Leicas M-fatning.

Den relativt lille sensor byder på hele 50 megapixels, men vil betyde, at Leica-optikkerne, får en noget længere effektiv brændvidde. Et vidvinkel-objektiv såsom Leica notoriske Summilux 35mm f/1,4 vil i stedet fungere som et 95mm teleobjektiv på mobilen.

Konceptet er allerede ude i en fungerende version, som lanceres sideløbende med selskabets nye Xiaomi 12S kollektion. Selskabet oplyser dog ikke, hvorvidt en egentlig masseproduktioner i kortene, skriver fotomediet DPreview.

Du kan se konceptet i aktion i videoen nedenunder: