Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Russisk-software snød sig vej til amerikanske forsvars-apps / 93 procent ansættes med Ateas og Microsofts beskæftigelsesprogram / SimCorp finder software-fejl med kunstig intelligens

Morgen-briefing: Russisk-software snød sig vej til amerikanske forsvars-apps / 93 procent ansættes med Ateas og Microsofts beskæftigelsesprogram / SimCorp finder software-fejl med kunstig intelligens

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Med dagens nyhedskomplet er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Russisk-software snød sig vej til amerikanske forsvars-apps

Tusindvis af smartphone apps i både Apples og Googles respektive app-butikker rummer kode fra virksomheden Pushwoosh, som påstår at være amerikansk, men faktisk er russisk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Både det amerikanske forsvar og sundhedsmyndigheden Center for Disease Control (CDC) er blevet snøret til at tro på at selskabet var amerikansk til trods for sine russiske rødder.

Efter opdagelsen af de russiske forbindelser har CDC fjernet Pushwoosh-software fra syv forbrugervendte apps, mens det amerikanske forsvar har trukket en app tilbage, der bruges af de amerikanske styrker.

Pushwoosh er ifølge Reuters’ undersøgelse baseret i Novosibirsk i Sibirien, hvor det beskæftiger 40 medarbejdere.

På sin hjemmeside oplyser selskabet, at det ikke indsamler eller viderebringer følsomme data, mens Reuters ikke har fundet bevis på misbrug af data.

Den russiske lovgivning giver de og hjemmel til at russiske myndigheder kan påtvinge sig adgang til data fra virksomheder der opererer i landet.

93 procent ansættes med Ateas og Microsofts beskæftigelsesprogram

For et halvt år siden gik Atea, Microsoft og Århus kommunes jobcenter sammen om at skabe et seks ugers forløb til at opkvalificere lediges it-kompetencer.

Her viste 80 interesse, hvoraf 28 deltog i programmet. I dag er de 26 i arbejde, skriver SVP hos Atea René Lange på det sociale medie LinkedIn. Det svarer til en succesrate på 93 procent for de deltagende.

Af disse har 20 fået en Microsoft certificering, som del i af et brancheskifte, der gør, at de nu beskæftiger sig med it.

Forløbet gentages nu, hvor der forventes 90 deltagere til intromøde i et nyt forløb.

SimCorp finder software-fejl med kunstig intelligens

Software-virksomheden SimCorp indgår et partnerskab med AI-virksomheden 2021.AI, for at fremme anvendelsen af kunstig intelligens og maskinlæring både internt og for SimCorps kunder.

Første projekt er allerede søsat, hvor 2021.AI har udviklet en deep-learning model til at registrere og fejlfinde kilder til fejl under software-opdateringer i SimCorps produkter.

"Hos SimCorp er vi stolte af innovation - et karaktertræk, der deles af 2021.AI, som er perfekt positioneret til at hjælpe os med at sætte fart på og accelerere vores arbejde med AI og ML," fortæller administrerende direktør Christian Kromann i en meddelelse.

"Vi har allerede set et stort potentiale fra vores indledende samarbejde, og næste skridt for os er at evaluere og vurdere."

Fellowmind og NCT vil digitalisere frontlinje-personale

It-konsulentvirksomheden Fellowmind og cloud-virksomheden Nordic Cloud Technologies går sammen om at skabe værktøjet Nordic Workplace 365 til at lette og digitalisere frontlinje-personales arbejde.

Løsningen er bygget omkring Microsoft 365 økosystemet og er tiltænkt medarbejdere som gårdmænd i en ejerforening, kommunale medarbejdere i Park & Vej og andre, der ikke arbejder på et kontor.

”Fra ét skærmbillede får medarbejderen adgang til relevante dokumenter, applikationer og links. Løsningen gør det nemt og enkelt for både frontlinje- og administrative medarbejdere at navigere rundt i fx OneDrive og SharePoint. Spildtid elimineres og onboarding af nye medarbejdere accelereres,” lyder det i en meddelelse fra Fellowmind.