Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Teleselskabet 3 flytter ind i nyt domicil / Cyberkriminelle udnytter Black Friday til at svindle danske forbrugere / Digital handelsplatform vil fyre 1.500 medarbejdere

Teleselskabet 3 flytter ind i nyt domicil. Cyberkriminelle udnytter Black Friday til at svindle danske forbrugere. Digital handelsplatform vil fyre 1.500 medarbejdere.

Godmorgen kammerater.

Det er onsdag og datoen er 23. november.

Endnu en gang er det Qëndrim Fazliu, der har forberedt dit daglige skud morgen-briefing.

Uden at spilde yderligere tid, så lad os hoppe ud i det med det samme.

Vi starter morgenen med 3's store flyttedag.

Teleselskabet 3 flytter ind i nyt domicil

Danmarks fjerdestørste mobiloperatør 3 er flyttet.

Det oplyser 3 på dets LinkedIn-side.

3's nye domicil hedder 3Huset og ligger i Carlsberg Byen i København.

Teleselskabet har i mere end 10 år haft adresse på Scandiagade i Københavns Sydhavn.

En af årsagerne til flytningen er, at virksomheden boede i to forskellige bygninger ved siden af hinanden på Scandiagade. Men nu har man altså flyttet hele 3 til én lokation, hvor man også får både større og lyser lokaler, end man havde før.

Virksomheden oplyser, at flytningen har været undervejs i otte måneder, før man tirsdag kunne klippe snoren over til de nye kontorer ved en stor ceremoni.

Her var både presse, partnere og kunder inviteret til en rundvisning i det nye domicil.

Det var 3's CEO Morten Christiansen, der holdt indvielsestalen i det nye hus.

Cyberkriminelle udnytter Black Friday til at svindle danske forbrugere

Der er sket en kraftig stigning i antallet af phishing e-mails og falske webshops op mod forbruger-festdagen Black Friday, hvor mange håber at kunne gøre sig et godt køb.

Men nye tal fra Check Point Software Technologies viser, at danskerne skal tage sig i agt for svindel i forbindelse med den store indkøbsdag.

Det fremgår nemlig af tallene, at der igennem de seneste uger er blevet observeret en kraftig stigning i antallet af falske onlinebutikker og hjemmesider, der udgiver sig for at være forsendelsestjenester.

Analytikere hos Check Point anslår, at hver sjette phishing e-mail siden starten af november har været omkring forsendelse, og at cirka fire procent af alle nye webshops i perioden har været falske.

Digital handelsplatform vil fyre 1.500 medarbejdere

Den amerikanske handelsplatform Carvana, der handler med brugte biler, vil fyre 1.500 medarbejdere.

Det svarer til 8 procent af medarbejderne.

Det skriver Euroinvestor.

Meldingen om fyringerne kommer, efter handlen med brugte biler er faldet markant.

Det kommer efter et år, hvor virksomheden oplevede enorm fremgang, efter forstyrrelser i de globale forsyningskæder betød, at det var svært at skaffe nye biler, som fik de amerikanske forbrugere til at kigge efter brugte biler.

På kort tid blev Carvana den største forhandler af brugtbiler i hele USA.

Stigende renter har sørget for, at de amerikanske forbrugere holder ekstra godt fast i deres dollar, mens de dalende priser på brugtbiler har ramt Carvana hårdt.

Carvana har i mellemtiden brugt 2 milliarder dollar på blot seks måneder, hvilket svarer til cirka 14,5 milliarder kroner. Ifølge Bloomberg News spås det, at selskabet løber tør for penge i løbet af 2023.

It-indkøbere fastholder hyppige hardwareopdateringer

På trods af, at virksomheder ikke længere er nødsaget til at udskifte deres hardware hvert fjerde år, så holder mange fortsat fast i opdateringscyklussen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Opinion Matters på vegne af Panasonic Toughbook.

Selvom virksomheder og it-indkøbere i Europa presses af krav om bæredygtighed, så viser undersøgelsen, at de adspurgte it-indkøbere i gennemsnit udskifter deres mobile computerhardware hvert fjerde år, og at de forventer, at producenterne understøtter enhederne i lidt over tre år efter lanceringen af produktet.

Undersøgelsen viser samtidig, at halvdelen af de adspurgte it-indkøbere ikke tester nye computerenheder med brugerne, før de køber dem.

De fem vigtigste overvejelser for it-indkøbere, når de købte computerenheder til mobile arbejdsstyrker, var sikkerhed (23,7%), pålidelighed (23,7%), ydeevne (22,9%), batterilevetid (19,3%), robusthed (18,7%) og startomkostninger (18,3%).

Undersøgelsen er blevet foretaget blandt 750 indkøbere af mobilteknologi i virksomheder med flere end 50 ansatte på tværs af forsynings-, beredskabs-, sundheds-, logistik-, fremstillings- og byggesektorerne i Storbritannien, Frankrig og Tyskland.