IBM: Dansk forretning videre i samme spor

IBM's danske pc-forretning kører videre med de allerede lagte forrretningsplaner. Indtil videre vil der ikke ske nogen ændringer i organisationen, selv om arbejdsgiveren nu er kinesisk.

Der kommer ingen umiddelbare ændringer i IBM's danske pc-forretning, efter at divisionen er blevet solgt til kinesiske Lenovo.

- På kort sigt bliver der ingen ændringer. Vi kører videre indtil et godt stykke ind i 2005, siger Lars Mikkelgaard, administrerende direktør i IBM Danmark.

Han understreger, at hensigten er, at alle de IBM-ansatte tilknyttet pc-divisionen flytter med over i det nye
selskab.

Ingen ændringer

Og mens integrationen foregår vil der ikke ske nogen ændringer i produktudbud eller den service, der bliver ydet.

Efterfølgende betyder alliancen mellem de to selskaber, at IBM bliver foretrukken service- og finansieringsleverandør til Lenovo. Lenovo bliver samtidig den foretrukne leverandør af pc'er til IBM.

- Vi fortsætter fuldstændig som i dag, så langt frem vi kan se. Vi beholder IBM-navnet og brands som IBM-thinkpad og thinkcenter. De produkter, som vi kender i dag, fortsætter, inklusive forretningsplaner, der er lagt, og som strækker sig i hvert fald 18 måneder frem i tiden, siger Peter Juul, chef for IBM's danske pc-enhed.

Alliancen med Lenovo giver IBM adgang til en række low-end produkter, som vil gøre selskabet mere konkurrencedygtigt på pris, og på sigt kan det føre til entre på privatkundeområdet, oplyser IBM-ledelsen.

- Vi får et bredere produktsortiment at tilbyde kunderne, specielt med sigte på markedet for små og mellemstore virksomheder får vi nogle produkter som kompletterer, siger Lars Mikkelgaard.

Hos konkurrenten Dell tager man opkøbet af IBM's pc-division med ophøjet ro, og noterer det som endnu et skridt i konsolideringsmarchen i pc-industrien.

Dell vil ikke iværksætte specielle tiltag i forbindelse med IBM's salg af pc-divisionen.

- Men vi følger da markedet og agerer derefter. Der vil muligvis være virksomheder, som tager deres leverandørstrategi op til overvejelse, og her er Dell selvfølgelig et seriøst alternativ - nøjagtig som før salget af IBM, siger marketingschef Peter Larsson fra Dell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere