Danske Bank på nødpumper efter it-nedbrud

Danske Bank skal for første gang sætte sit nye it-nødberedskab i brug, efter at netbanken mandag er blevet ramt af et alvorligt nedbrud. Nødsystemerne blev etableret efter et omfattende nedbrud sidste år, men har endnu ikke været i brug.

Danske Bank er mandag ramt af store problemer med sin netbank, og det betyder, at selskabets nødberedskab for første gang skal stå sin prøve.

Nødberedskabet er et helt selvstændigt system, som er oprettet, siden Danske Bank sidste år var gennem et omfattende nedbrud.

Nedbruddet varede fra mandag aften til fredag morgen og betød, at banken var i stand til at modtage betalinger, men ikke kunne sende penge til andre.

Ifølge direktør i Danske Bank, Jørgen Kleinstrup, kender banken endnu ikke årsagen til mandagens nedbrud i online-banken.

Det er grunden til, at man efter to og en halv times manglende betjening af netkunderne har valgt at svinge over på nødberedskabet.

- Det, regner jeg med, kommer op at køre inden længe, siger Jørgen Kleinstrup, som samtidig er spændt over premieren.

Et år uden problemer

Netbanken har kørt uden de store problemer, siden den sidste år løb ind i flere knockouter.

De omfattende nedbrud førte til, at banken flyttede sit edb-center og etablerede muligheden for at foretage en synkron spejling af data.

- Nu har vi sikret os både mod hardware-fejl og software-fejl, og vi mener, at vi aldrig igen kommer ud for den hardware-fejl, som vi havde sidste år. Det kan godt være, vi bliver ramt af hardware-fejl, men vi mener, at vi kan håndtere det inden for en fornuftig tidshorisont, sagde direktør Jørgen Klejnstrup dengang.

Det nye it-system skulle være i stand til at varetage driften af de mest vitale systemer i tilfælde af nedbrud i det normale driftsmiljø.

It-nedbruddet i marts sidste år førte til, at banken måtte udbetale 50 millioner kroner i erstatning til kunder. Den udgift blev banken senere enig med it-leverandøren IBM om at dele.

Danske Bank har siden solgt sin andel i driftsselskabet DMdata til IBM og underskrevet en 10-årig milliardkontrakt, der betyder, at 330 ansatte er flyttet fra Danske Bank til IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere