Kommune betaler 113.000 kr. for museskade

Frederikssund Kommune har indgået forlig med en kvindelig tidligere teknisk assistent, som dermed får 113.000 kroner i erstatning. Hun blev i 1995 fyret efter langvarig sygdom på grund af smerter efter musearbejde. Teknisk Landsforbund håber, forliget kan være med til at få museskader anerkendt som arbejdsskader.

Frederikssund Kommune har indgået forlig om at betale 113.000 kroner i erstatning til en tekniker, som har fået varige mén af sit arbejde med computermus.

Teknisk Landsforbund, som har ført sagen for den kvindelige tekniske assistent, ser forliget som et tegn på, at museskader er rykket nærmere på anerkendelse som en arbejdsskade.

- Det bliver mere og mere uholdbart at kalde museskader for enkeltstående sager, siger forbundsformand Ole Skals Pedersen ifølge en pressemeddelelse fra forbundet.

Forbundet vandt 6. januar i år en anden sag om museskade, hvor en tidligere ansat ved legetøjsfabrikanten Lego fik tilkendt 250.000 kroner i erstatning ved Vestre Landsret.

I sagen fra Frederikssund Kommune fik teknisk assistent Ane Elisabeth Zacharias i 1994 så stærke smerter i arm og håndled, at hun til sidst blev fyret i 1995 på grund af langvarig sygdom.

Hun fik ifølge Teknisk Landsforbund afslag på erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen, som generelt ikke anerkender museskader som en arbejdsskade.

- Sagen bekræfter, at der er en klar risiko for smerter i arm og håndled ved computerarbejde. Ansvaret er jo klart placeret i disse sager. Vi har flere på vej, men at føre flere sager løser jo ikke problemet, siger Ole Skals Pedersen.

Han opfordrer til, at virksomhederne gør en forebyggende indsats ved at ændre den måde, hvorpå de organiserer det intensive skærmarbejde.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.