Til u-landene: Bærbare pc'er til 600 kroner

Udviklingslandene kan komme med på it-bølgen med den superbillige bærbare pc, som MIT Media Lab-stifter Nicholas Negroponte er på vej med. Pc'en med 14 tommer farveskærm og Linux kommer til at koste under 600 kroner i ny-indkøb.

Den kendte stifter af det prestigefyldte forskningsuniversitet MIT's Media Lab, Nicholas Negroponte, er på vej med en ny bærbar pc, som er så billig, at mennesker i fattige lande har råd til at købe den.

Den nye bærbare kommer til at koste 100 dollar eller under 600 kroner, og prisen har været afgørende i udviklingen af den, fordi den netop sigter mod at udbrede computere i fattige lande.

Dette formål understreges af, at Nicholas Negroponte netop har præsenteret ideen om den billige bærbare computer på World Economic Forum i Davos i Schweiz.

14 tommer og Linux

Den bærbare computer vil få en 14 tommer farveskærm og vil køre på et Linux-styresystem.

Nicholas Negroponte forhandler for tiden om økonomisk støtte til projektet med store it-firmaer som Google, Motorola og Samsung, mens en aftale med AMD skulle være på plads.

Han forestiller sig, at de første prisbillige computere kan være klar til brug om halvandet år.

It-industrien har i de seneste år for alvor rettet fokus mod de fattige lande, hvor der er stort vækstpotentiale. Det er sket i takt med, at konkurrencen er blevet skærpet i de rige vestlige lande, ligesom markederne i vid udstrækning er mættet.

Det er de ikke i de fattigere lande, hvor skolebørn oftest stadig færdiggør deres skoler og uddannelser uden nogensinde at have siddet ved en computer i et klasselokale.

Microsoft sendte for eksempel i september sidste år en ekstra skrabet og prisbillig Windows-version på gaden i Indien, Rusland, Malaysia og Indonesien i håbet om at kunne kapre kunder i disse meget folkerige lande.

Ifølge Nicholas Negroponte vil den nye computer alene blive solgt gennem ambassader eller andre regerings-kontorer. Han forventer, at kunne sælge op mod 800 millioner apparater, hvis produktionen først kommer i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere