Værktøjskassen: Holger K. Nielsen, SF

Han sammenligner valgkampen med et maraton, hvor kræfterne skal disponeres rigtigt. SF's erfarne partiformand Holger K. Nielsen bruger nettet som instrument i valgkampen. Her åbner han op for sin personlige værktøjskasse med en bemærkelsesværdig ro for en maratonløber, der står foran en hæsblæsende slutspurt.

Under valgkampen har Holger K. Nielsen, partiformand for SF, styrtet rundt fra skoler til arbejdspladser, fra daginstitutioner til højskoler, fra torve til stræder og ofte med cafémøder som afslutning på dagen.

Denne torsdag, fem dage før vælgerne går til stemmeurnerne, er Holger K. Nielsen tilbage på Christiansborg efter nogle dage rundt i Jylland.

Der var lige et morgeninterview på radiokanalen The Voice kl. 8, og så er der afsat tid til journalisten fra Computerworld kl. 10. Og der kommer helt sikkert meget mere.

Men det er en rolig og fattet Holger K. Nielsen, der tager imod. Smil og rolig snak, helt nede på jorden.

Han levner ikke megen næring til forestillinger om en presset politiker, der står med få dage tilbage af tre til fire ugers valgkamp og nu skal køre slutspurten hjem med adrenalinen pumpende uden på tøjet.

Og i øvrigt mødes med en journalist, der ikke gider tale politik med ham. Det, som det hele handler om her og nu, og som uret tæller ned til med urokkelig taktfasthed.

Er det ro og fatning som facade eller karaktertræk? Svaret kommer Holger K. Nielsen selv ind på lidt senere i interviewet.

Nyttigt værktøj

De færreste ville nok forvente en Holger K. Nielsen som trendsætter inden for it-gadgets og andet lir. Det er han heller ikke.

Med på farten er mobiltelefonen og den bærbare computer. Holger K. Nielsen vil meget gerne være imødekommende over for journalisten, der insisterer på at høre om hans it-udstyr.

- Vi har det her? Microsoft eller Outlook? Den nyeste af den, Hvad er det den hedder, Professionel XP eller sådan noget, siger Holger K. Nielsen.

Skulle den ikke allerede være sivet ind bekræfter han uden omsvøb selv journalistens formodninger om, at han ikke er avanceret bruger af it.

- Nej, for mig er det bare et værktøj, og jeg har ikke haft tid til at sætte mig grundigt ind i det. Men det er meget logisk bygget op, og det er et meget nyttigt værktøj for mig, siger Holger K. Nielsen.



Holger K. Nielsens værktøjskasse

  • Programmer:
    - MS Outlook
    - MS Office pakken

  • Gadgets:
    - Bærbar PC
    - Mobiltelefon

  • Personlige egenskaber:
    - Tillid til andre
    - Humør

  • Mennesker:
    - Sekretær
    - Landssekretær
  • Han bruger e-mail og tekstbehandling. Han bruger kun mobiltelefonen til snak, ikke sms. Hans 12 årige datter ? i en børneflok på fire ? er rigtig dygtig til sms, men selv kan 'sgu ikke finde ud af det', griner han.

    Snuser nyheder

    Men internettet bruger han rigtig meget. Det er blevet et vigtigt politisk instrument for partiformanden.

    - Nyheder, nettet bruger jeg til nyheder, siger Holger K. Nielsen, da internettet kommer på tale.

    Som medlem af Folketinget har han brugeradgang til en række tjenester på nettet, som Folketinget abonnerer på.

    Blandt andet nyheder fra nyhedsbureauet Ritzau og artikelarkivet for de fleste større trykte medier i Danmark, Infomedia.

    - Ritzau har vi hele tiden kørende, og Infomedia bruger jeg også fantastisk meget. Det er meget enkelt og nemt at have med at gøre. Der går jeg dagligt ind og ser, hvad der står om mig, siger Holger K. Nielsen.

    Reagerer på nyhedsstrømmen

    Holger K. Nielsen er på nettet hver aften før sengetid for at lugte sig frem til, hvor nyhedsstrømmen bevæger sig hen den følgende dag. Og eventuelt sætte initiativer i gang.

    - Der er stort spin-off fra de trykte medier til de elektroniske medier. Så man kan ofte greje på forhånd, hvad radioavisen tager op næste morgen, siger Holger K. Nielsen.

    Han forklarer, hvordan nyhedsstrømmen går forbi hans næse: Ritzau får morgendagens aviser ved 23-tiden og sender telegrammer ud på de historier, de finder mest væsentlige, og ofte vil de samme historier blive taget op i Radioavisen.

    Fra SF kan man så vælge at sende en pressemeddelelse ud med kommentarer til emnet eller eventuelt selv ringe op til nyhedsmedierne. Det er bare at sætte partiets pressefolk i gang.

    - Og så er man med i debatten fra om morgenen. Der er nettet et fantastisk værktøj til både at følge med, men også selv blive en del af nyhedsformidlingen, siger Holger K. Nielsen.

    Blogger på nettet

    Holger K. Nielsen har også en weblog på sin egen hjemmeside www.holgerk.dk. Her kan interesserede læse et dagligt indlæg.

    Indlægget er enten skrevet af Holger K. Nielsen selv eller, hvis han er ude, af en medhjælp, der per telefon får en snak om, hvad indholdet skal være.

    Brugere kan svare på indlæg og sende kommentarer til Holger K. Nielsen. Alle henvendelser bliver læst, garanterer partiformanden, men ressourcerne er ikke til, at alle også kan få et svar.

    - Men det har vi også gjort opmærksom på på hjemmesiden, siger Holger K. Nielsen.

    Kører uden Holger K.

    I det daglige er det Holger K. Nielsens sekretær Hanne Laage-Petersen, der står for det praktiske. Også, eller måske endda især, kalenderen.

    - Det er jeg alt for rodet til, det ville gå helt galt. Alt går gennem hende. Hun kommer med en plan for, hvad jeg skal hver dag, siger Holger K. Nielsen.

    Er hun i tvivl, spørger hun Holger K. Nielsen til råds, men hendes råderum er ifølge partiformanden stort. Hun kender godt hans prioriteringer.

    Landssekretær i SF Turid Leirvoll er en anden vigtig person for Holger K. Nielsen. Hun står for den overordnede styring af valgkampen og kører også partiets morgenmøder under valgkampen hver morgen klokken 8 på Christiansborg.

    - Vi har besluttet, at de skal kunne køre uden mig. I valgkampen er jeg meget væk og koncentreret om de politiske initiativer, der skal tages, siger Holger K. Nielsen.

    Valgkamp er maratonløb

    Det at kunne uddelegere, slippe tingene og ikke hænge sig i detaljerne anfører Holger K. Nielsen som væsentlige grunde til, at han kan gå roligt gennem valgkampen.

    - Valgkampen er lidt som et maratonløb. Hvis man presser ud over grænsen, så får man problemer. Det er tre ugers meget intens og hård valgkamp, så man skal disponere kræfterne ordentligt, siger Holger K. Nielsen.

    Det er også en del af forklaringen på, at Holger K. Nielsen så kort tid før valgdagen er at finde på Christiansborg og ikke styrter rundt i det ganske land for at møde vælgerne.

    Han har valgt at tage et par dage med grundige forberedelser til de afsluttende debatter på tv søndag og mandag.

    - Det handler om at udstråle overskud. Fjernsynet er meget nådesløst. Derfor tager jeg nu nogle dage, hvor jeg forbereder mig, for at kunne vise det overskud på skærmen, forklarer Holger K. Nielsen.

    Roen har han tilsyneladende fundet. Ganske givet også på baggrund af mange års erfaring i det politiske liv. Og der er heller ikke spildt megen tid på omveje.

    - Så har jeg vist, hvad jeg har behov for, indfører Computerworlds udsatte.

    - Det er godt, du, svarer Holger K. Nielsen.

    Han lader journalisten selv føre tempoet. Han rejser sig som den sidste, lader journalisten selv sætte kursen mod døren, før han selv følger efter og møder den fremstrakte hånd med sin egen og et smil.

    Ikke antydningen af noget pres, der bliver tørret af på omgivelserne.

    Desværre for sent for at få at vide, om han så giver den gas til tv-debatterne. Men søndag og mandag bliver svaret givet på fjernsynsskærmene.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ciklum ApS
    Offshore software- og systemudvikling.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

    Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

    24. april 2024 | Læs mere


    Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

    Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

    25. april 2024 | Læs mere


    OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

    Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

    30. april 2024 | Læs mere