Medarbejderflugt lukker dansk Navision-hus

Medarbejderne er flygtet ud af konsulenthuset Heiberg IT, efter at Microsoft har meldt ud, at Navision XAL kører på sidste kapitel. Derfor lukker og slukker firmaet nu, mens alle aktiver er solgt til konsulentfirmaet Conzern, der får 100 nye kunder.

Det københavnske XAL-konsulentselskab Heiberg IT lukker og slukker og sender nu alle aktiviteterne over til konsulentfirmaet Conzern.

Dermed har Conzern for en uoplyst sum købt sig til 100 nye kunder og en pose nye slutbrugermoduler.

Lukningen kommer, efter Microsoft har meldt ud, at ERP-systemet XAL vil blive udfaset i 2009. Det har givet Heibergs medarbejdere et skub i retning af andre teknologier.

- Man kan kalde det en medarbejderflugt. I det sidste halve år har fire medarbejdere forladt selskabet som en konsekvens af det faktum, at XAL er i sit efterår, siger Heiberg IT's administrerende direktør, Jacob Høy Nielsen.

Et par af konsulenterne ønskede et teknologiløft, som Heiberg IT ikke kunne give dem, og det medførte, at der blev tyndet kraftigt ud blandt selskabets 12 medarbedjere.

- Men det er ikke musene, der forsvinder fra den synkende skude, understreger Jacob Høy Nielsen.

Han erkender dog, at tabet af medarbejderne har ført til, at selskabet måtte hente ressourcer på freelance, og det har tynget økonomien. Men det var samtidig ad den vej, aftalen med Conzern kom i stand.

- Vi ledte efter en strategisk partner, der kunne tilbyde os ressourcer under mere permanente forhold. Og vi har blandt andet hentet freelance-ressourcer fra Conzern, og derfra tog snakken en drejning, forklarer Jacob Høy Nielsen.

Conzern havde allerede, inden Heiberg IT træf beslutningen om at dreje nøglen om, sikret sig et par af Heiberg IT's konsulenter. Selskabet vil nu øge sin fokus på XAL-området, fremgår det af en pressemeddelelse.

Med købet af Heiberg IT får Conzern en ekstra omsætning på mellem tre og fem millioner kroner årligt, og administrerende direktør Danny Fogel er glad for sit køb.

- Al den merforretning, der kan komme ind, koster ikke noget særligt administrativt andet end de normale integrationsomkostninger, der er ved en overtagelse, siger direktøren, der satser på mere vækst.

Den resterende del af Heiberg IT bliver formentlig likvideret eller ændret til en eller anden form for skuffeselskab, men det afhænger af ejerne, oplyser Jacob Høy Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere