Computerspil kan gøre børn til invalide

Dårlig ryg og museskader - mange timer foran computeren kan lægge kimen for børns computer-relaterede skader senere i livet. Dårlig almentilstand gør kun risikoen større, mener en række eksperter.

Computerspil og net-surfing kan gøre børn og unge til computerinvalide. Børn og unge risikerer nemlig i høj grad pc-relaterede overbelastningsskader senere i livet på grund af inaktivitet og for mange timer foran computeren i en ung alder.

? Generelt kan man sige, at jo ringere kondition kroppen er i, jo større er chancen for skader. Kombinationen af en inaktiv hverdag og børn og unges udbredte brug af computere øger den risiko, siger fysioterapeut og formand for Fagforum for Muskuloskeletal Terapi under Danske Fysioterapeuter, Niels Honoré.

Heler godt

Han pointerer, at børn og unges krop er gode til at hele, og at skaderne derfor som oftest først vil vise sig senere. Han mener, at der bør laves en videnskabelig undersøgelse af, hvordan påvirkningen af børn er.

? Det er nærliggende at tro, at vi vil komme til at se mange flere børn med computerskader. Videnskaben er efter min bedste overbevisning 10 år forsinket, siger Niels Honoré.

Fysioterapeut Inge Riis deler holdningen om, at børns ringe helbredstilstand vil få følger.

Ensidigt gentaget arbejde

? Børn, der er fysisk dårligt fungerende, er dårligere til at modstå de problemer intenst skærmarbejde kan give senere i livet. Der er en klar risiko for at de får problemer med bevægeapparatet, siger hun.

Inge Riis peger på, at en stor del af problemet er, at børn bruger alt for mange timer foran computeren.

Der bliver brugt computere i skolen, og når børnene har fri sidder de også foran skærmen og enten spiller eller chatter med deres venner.

Mere forskning

Der er et stadigt stigende antal mennesker, der søger behandling for skader, der vel kan være konsekvensen af meget arbejde med computeren.

? Der er ingen tvivl om, at der er et problem. Og man må ikke glemme, er der også en stor gruppe, vi aldrig ser i behandlingssystemer, siger Niels Honoré.

På Arbejdsmiljøinstituttet ses der blandt andet på konsekvenserne af computerarbejde.

? Det kan ikke udelukkes, at det kan have en betydning, hvis folk ikke er aktive nok. Det er et problem, man også kunne pege på hos børn, Gisela Sjøgaard, der er professor i arbejdsfysiologi ved instituttet.

Hun peger på, at det er et felt, der skal forskes mere i, så forholdet mellem inaktivitet og pc-relaterede overbelastningsskader kan dokumenteres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere