Microsoft kræver patent-reform

Der er brug for en reform af det amerikanske patentsystem, som alt for ofte fokuserer på kvantitet frem for kvalitet, mener Microsoft. Softwareselskabet foreslår samtidig, at patenter skal være gratis for mindre firmaer, non-profit-organisationer og universiteter.

Flere topchefer fra Microsoft sætter nu vægt bag deres ønske om en reform af det amerikanske patentsystem.

Softwareselskabet efterlyser et system, der er mere tilgængeligt for mindre investorer, og anbefaler derfor, at det skal være gratis at søge patenter for mindre virksomheder, non-profit-grupper, universiteter og individuelle investorer.

Microsoft mener, at det nuværende patentsystem fokuserer på kvantitet frem for kvalitet.

- Systemet bliver nødt til at virke for alle. Lige nu virker systemet kun for de største selskaber, siger David Kaefer, der står for Microsofts licensprogram for immaterielrettigheder.

Microsoft og andre teknologiselskaber har tidligere presset den amerikanske kongres for, at gebyrindtægterne fra patentkontoret ikke længere skal overføres til statsbudgettet.

Argumentet er, at patentkontoret i så fald vil få flere penge til at behandle det voksende antal patentansøgninger. Patentkontoret modtager mere end 350.000 patentansøgninger om året.

Flere organisationer og selskaber har tidligere krævet en reform af patentsystemet, efter internetaktivister anklagede patentkontoret for at uddele patenter til teknologi, som allerede er i brug.

Ifølge Microsoft forsøger selskabet med den seneste udmelding at få debatten om patenter til at være mindre sort/hvid og ikke kun handle om, hvorvidt man er for eller imod patenter.

Selv oplever selskabet begge sider af patent-sagen. Microsoft har 4.500 patenter på verdensplan og har ansøgt om yderligere 10.000.

Omvendt bruger Microsoft tæt på 600 millioner kroner hvert år på at forsvare sig mod et gennemsnit på 35 til 40 samtidige patent-retssager.

Derfor mener både David Kaefer og Microsofts juridiske chef, Brad Smith, at man skal finde en måde, så man kan begrænse antallet af patent-retssager.

Samtidig anbefaler de USA og andre lande at koordinere patent-lovgivningen.

Den politiske udmelding fra Microsoft kommer midt i en ophedet europæisk debat om patenter på software.
EU's Ministerråd lod mandag et direktivforslag om softwarepatenter slippe igennem trods dansk modstand.

Erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen (K) var torsdag til hastesamråd i Folketingets Europaudvalg, hvor han skulle forklare sine handlinger ved rådsmødet.

Direktivforslaget skal nu til anden læsning i Europa-Parlamentet, som ventes at stille sig kritisk til Ministerrådets udgave af forslaget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere