Bono på hemmelig visit hos dansk spilfirma

I al hemmelighed har U2-sangeren Bono været på besøg i København hos Hitman-producenten IO Interactive. Den hovedrige sanger er levende interesseret i de muligheder, der ligger i sammensmeltningen mellem musik, film og computerspil. Der er dog ikke et samarbejde under opsejling for tiden. "Men man kan jo altid håbe," siger IO-direktør Janos Flösser.

Forsangeren i den irske supergruppe U2, Bono, er levende interesseret i computerspil-branchen og har fornylig i største stilhed været på besøg hos danske IO Interactive i dagbladet Aktuelts gamle domicil på Kalvebods Brygge i København.

Under besøget blev han vist rundt i IOI-huset, der foruden de cirka 120 medarbejdere rummer alskens moderne teknologi til spiludvikling på alle fronter - lige fra ide-udvikling mellem medarbejderne til selve produktionen.

- Bono er meget interesseret i game-verdenen, og IO er blot et af en stribe firmaer, som han har besøgt, siger Janos Flösser, administrerende direktør i IO Interactive.

Blandt verdens største
U2 har i mange år været et af verdens absolut største rocknavne, og efterspørgslen på såvel gruppens plader som dens koncerter er til at tage og føle på.

Således udløste billetsalget til gruppens kommende koncert i Parken i København fornylig en veritabel storm mod Billetlugen.dk, da menge hundrede tusinder danskere var ved at falde over hinanden for at skaffe sig nogen af de godt 40.000 billetter.

Sådan en succes avler naturligvis omsætning, hvilket for længst har gjort de fire U2-medlemmer særdeles hovedrige.

Janos Flösser ved dog ikke endnu, om der kommer noget forretningsmæssigt ud af besøget.

- Jeg ved simpelthen ikke, om besøget vil føre til et samarbejde, men det kan man jo altid håbe. Som udgangspunkt er Bono bare interesseret i mediet og kom forbi for at se, hvad vi har gang i, siger Janos Flosser.

Han mener, at der er en tendens i medieverdenen for øjeblikket, hvor fjernsyn og film smelter sammen med musik, der smelter sammen med computer-spil, der smelter sammen med det hele.

Grænserne bliver mere og mere flydende, og det er i det billede, at en mand som Bono - der sammen med resten af U2 blandt andet har lanceret en speciel udgave af Apples Ipod - kigger i retning af computerspil-industrien. Og han er ikke den eneste, fortæller Janos Flösser.

Mange kendisser på besøg

- Vi har faktisk mange kendisser på besøg herude, men vi gider jo ikke have autograf-jægerne stående hele tiden, så vi går lidt stille med dørerne med det, siger han.

Bono er fornylig blevet nævnt som en mulighed som ny chef for Verdensbanken, selv om han ikke har nogen nævneværdig uddannelse bag sig. Det ændrer dog ikke på, at den karismatiske sanger er kendt for at blande sig i mange forskellige ting.

- Det var et kick og en meget positiv oplevelse at have ham her, for han er en fantastisk personlighed. Han er supernysgerrig og fuld af ideer, siger Janos Flösser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere