Bolignet-firma køber Digginet efter konkurs

It-firmaet Comware overtager konkurrenten Digginet, efter Digginets søsterselskab Køpke & Grundsøe er gået konkurs. Comware satser på at levere bredbånd til boligforeninger med teknologien VDSL og håber på en trecifret millionomsætning allerede i år.

En konkurs hos el-installatørfirmaet Købke & Grundsøe fører nu til, at søsterselskabet Digginet og alle dets aktiviteter er solgt til konkurrenten Comware.

Digginet blev stiftet i 2003 af holding-firmaet Jalokin, som står bag Købke & Grundsøe, og havde også samme direktør i form af Claus Bertelsen.

Nu bliver Digginet i stedet en del af it-firmaet Comware, der gennem datterselskabet CWDSL i løbet af kort tid er stormet frem på markedet for bredbånd til boligforeninger.

Købke & Grundsøe blev begæret konkurs 16. marts efter nogen tid med økonomiske problemer.

Comware brugte i forvejen Købke & Grundsøe til at installere sine løsninger, men overtager nu de 10 ansatte i Digginet sammen med omkring 10.000 potentielle slutbrugere. Blandt kunderne er tidligere kunder hos det krakkede selskab Kabelnettet.dk.

Digginet fortsætter

Ifølge direktør Peder Broager er købsprisen et mindre millionbeløb.

- Vi markedsfører firmaet videre som Digginet, og de aftaler, der er indgået, vil være uændrede. Men det er klart, at vi vil køre hele vores koncept over på Digginet. Det er en måde at vokse hurtigere på, siger han.

Konceptet består blandt i at levere bredbånd med en hastighed fra to megabit og op til 100 megabit i sekundet ved hjælp af bredbåndsteknologien VDSL. Forbindelsen til slutkunden etableres via kobberforbindelser.

Modsat ADSL tillader VDSL en synkron forbindelse, så hastigheden på data er den samme, både når man henter og sender.

Digginets kunder vil nu blive ført over på teknologien, og Peder Broager lover hurtigere hastigheder til de samme penge.

Herudover kan brugerne ud over bredbånd få en pc eller eksempelvis en plasma-skærm med i købet for et fast månedligt beløb.

Bredbånd overtager

Comware startede med at levere bredbånd i Skandinavien og Tyskland via teknologien VDSL for mindre end et år siden, og ifølge direktøren har selskabet allerede foretaget installationer for 10.000 slutbrugere i boligforeninger.

Målet er at runde 50.000 inden udgangen af 2005, og her skal købet af Digginet hjælpe til.

Dermed kommer bredbåndsforretningen til at udgøre langt det største ben i Comware, som siden 1981 ellers har været et lille it-firma, der leverede løsninger til produkter fra blandt andet Novell og Microsoft.

- Bredbåndsdelen går hen og bliver en af de største forretninger i virksomheden i år, og den vil blive udskilt i løbet af året som selvstændig virksomhed. Navnet kunne blive Digginet, fortæller Peder Broager.

Trecifret millionsætning

Hvis målet om 50.000 kunder nås i år, regner han med at omsætningen kommer til at runde et trecifret millionbeløb.

Alligevel lover Peder Broager sorte tal på bundlinjen i år.

- Vi får et fantastisk godt overskud. Det er en meget sund forretning. Det har været mindst lige så vigtigt som teknikken, at vi har en god økonomi, for der er så mange, der drejer nøglen om eller har det svært.

Peder Broager stiftede Comware i 1981, men selskabet blev først til et anpartsselskab i 2002. Efter at have været investor i mange år, trådte han til som administrerende direktør for et halvt år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere