200.000 danske cpu-kølere til Tyskland

Danske Asetek forventer i år at sælge mere end 200.000 cpu-kølere på det tyske marked, hvor selskabet har indgået en produktionsaftale med den tyske virksomhed Leonhardt Group Industries. Aseteks millionunderskud ventes rettet op til nul eller plus i år.

Det tyske marked skal hjælpe den nordjyske it-virksomhed Asetek fra underskud til overskud.

Alene i år forventer Asetek at sælge mere end 200.000 cpu-kølere i Tyskland, hvor virksomheden har indgået en produktionsaftale med den tyske virksomhed Leonhardt Group Industries.

Asetek, der blev etableret i 1997, udvikler og producerer cpu-kølere til afhjælpning af de stadig større problemer med varme, som højtydende computerprocessorer har.

Tysk produktion

? Den tyske virksomhed skal producere et produkt Vapochill, som vi lægger navn til. Vi forventer, at aftalen på længere sigt øger salget ind i et segment, hvor vi hidtil ikke har været repræsenteret, siger Morten Berg, kommunikationschef, Asetek.

De fleste af Aseteks produkter er meget dyre, men den nye Vapochill forventer virksomheden at kunne sælge for 200 kroner plus moms.

Produktet, der blev præsenteret på Cebit-messen i sidste måned ryger af sted til forhandlerne den første juni og når det private marked midt i juni.

Mindst 200.000 styk

? Alene på det tyske marked forventer vi at sælge mere end 200.000 Vapochills, siger Morten Berg, der tilføjer, at Asetek regner med som et minimum at nå break even i år og helst et overskud.

Det sidst offentliggjorte regnskab fra 2003 viste en bruttoavance på 729.000 kroner og et underskud på fire millioner kroner. Den økonomiansvarlige i Asetek ønsker ikke at kommentere på regnskabet for 2004, der endnu ikke er offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere