Dansk overvågnings-software vinder frem

Fremgangen fortsætter for det danske it-selskab Milestone Systems, der udvikler software til netværksbaseret videoovervågning. Sidste år steg omsætningen til 30 millioner kroner. Firmaet sætter nu hårdt ind på at uddanne og certificere forhandlerne.

Markedet for videoovervågning er i en fase, hvor det analoge udstyr udskiftes med digitalt, og det giver bonus hos det danske software-selskab Milestone Systems.

Brøndby-selskabet solgte i 2004 over 90.000 licenser af sit produkt til videoovervågning over IP-netværk, og det gav en stigning i salget på 20 procent til i alt 30 millioner kroner.

Alt salg går gennem partnere i omkring 60 lande, og her satser Milestone Systems nu hårdere på at kvalitetsstemple forhandlerne.

- Vi er begyndt inden for det sidste halve års at uddanne og certificere mere end vi plejer. For at sælge vores topprodukt skal man i dag være certificeret, fortæller administrerende direktør Lars Thinggaard.

Selskabet har certificeret mere end 250 ansatte hos omkring 200 forhandlere, og planen for Milestones software er både langsigtet og ambitiøs.

Fortjeneste går til udvikling

Den overordnede strategi er at skabe et operativsystem for IP-baserede videosystemer. Milestones software skal således være den lim, der sidder i midten og sørger for, at systemerne hænger sammen.

Milestone Systems A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning30,025,0
Resultat af primær drift (EBIT)1,81,7
Resultat før skat 1,61,7
Resultat1,11,2
Egenkapital4,72,9
Antal ansatte3431
- Vi leverer værktøjskassen til branchepartnere, så de kan gå ud og lave vertikale løsninger med vores værktøjskasse, eksempelvis inden for integration med adgangskontrol eller med kasseterminaler, siger Lars Thinggaard.

Et eksempel på det er et projekt i Holland, hvor Ikea med Milestones Xprotect-software har integreret boligkædens Navision-system med digital videoovervågning.

Omkring 90 procent af Milestones omsætning stammer fra udlandet, og langt størstedelen af salget er færdige pakkeløsninger, som ikke kræver konsulenter og integration.

Her er målet for Milestone, at en højere del af salget er integrationsprojekter.

Trods stor vækst følger overskuddet ikke med. Det landede i 2004 på 1,1 millioner kroner efter skat. Lars Thinggaard forklarer det med, at indtægterne bruges på udvikling, som ikke aktiveres i regnskabet, men derimod koster på bundlinjen.

- Det er bevidst, at vi hellere vil investere pengene nu til at få produkterne ud bredere, selvom vi selvfølgelig gerne vil have et stort overskud, siger han.

Milestone Systems har knap 50 ansatte og forventer at ansætte 15 mere i år. Nyansættelserne vil primært ske på USA-kontoret, som blev åbnet sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere