Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Region Syddanmark ramt af timelange it-problemer: Gik ud over EPJ-systemet på sygehusene

Natten til søndag blev Region Syddanmark ramt af tilsyneladende ret omfattende it-problemer, som først blev rettet søndag formiddag. Det gik ud over regionens EPJ-system på sygehusene.

Timelange it-problemer ramte natten til søndag Region Syddanmark, og det gik ud over hospitalernes EPJ-system. Nogle steder var der kun var læseadgang til patienternes journaler, mens andre havde problemer med overhovedet at komme ind i systemet.

Problemerne ramte dog ikke lægevagten, ambulanceberedskabet og 112.

Problemerne med it-systemet blev tilsyneladende hurtigt lokaliseret men først løst endeligt søndag formiddag.

Som konsekvens aktiverede regionen sit nødberedskab

It-direktøren i regionen Morten Lundgaard siger, at it-afdelingen vi vil bruge de kommende dage på at afdække sagen og finde ud af præcist, hvad der er sket.

Koncerndirektør i regionen Kurt Espersen siger, at it-problemerne giver en del ekstra papirarbejde, blandt andet med med efterfølgende at skrive papirnotater ind i EPJ-systemet.

Region Syddanmark blev så sent som i august i år ramt af et andet stort it-nedbrud, som også gik ud over hospitalernes EPJ-system.

På det tidspunkt var Region Syddanmark efter store forsinkelser netop blevet færdig med at udrulle systemet kaldet EPJSyd til hele regionen. EPJSyd er udviklet af Systematic.

Systemet anvendes af omkring 24.000 læger, sygeplejersker, sekretærer og andre medarbejdere med OUH som ansvarlig driftsoperatør.

Det var oprindeligt planen, at EPJ-systemet skulle være færdigudrullet på regionens sygehuse inden sommeren 2021.

Men siden blev planen for færdig-implementeringen rykket til i foråret 2022.

Region Syddanmark opgjorde selv forsinkelsen til “11,5 måned.”

Forsinkelsen kom ifølge Region Syddanmarks egne beregninger til at koste op mod 55 millioner kroner, som kommer oveni EPJ-systemets oprindelige budget på 253 millioner kroner.