Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Investorgruppe redder konkursramt dansk webshop lige før jul / Tidligere Spar Nord-direktør får tre et halvt års fængsel for svindel / Ny e-handelstendens har fået vind i sejlene

Investorgruppe redder konkursramt dansk webshop lige før jul. Tidligere Spar Nord-direktør får tre et halvt års fængsel for svindel. Ny e-handelstendens har fået vind i sejlene. Norlys investerer kvart milliard i grøn industripark, og så er det i dag 140 år siden, at verdens første juletræ med elektriske lys blev tændt.

Go’morgen venner.

Det er i dag torsdag 22. december, og i dag begynder juleferien for mange danske skolebørn.

Vi andre må dog stadigvæk stå tidligt op nogle dage endnu, og denne gryende morgenstund er det igen Jacob Wittorff, der sidder bag roret i Computerworlds nyhedskutter.

Den første nyhed, der spræller i nettet denne morgen, handler om den konkursramte danske webshop Pixizoo, som vi omtalte i gårsdagens morgen-briefing, der måske alligevel står foran en redning.

Investorgruppe redder konkursramt dansk webshop lige før jul

Den konkursramte danske webshop Pixizoo måtte for nylig erklære sig konkurs.

Men ifølge erhvervsmediet Finans er webshoppen blevet opkøbt af investorgruppe, som har flere tidligere ejere ombord, og dermed ser butikken ud til at kunne køre videre.

Kurator Søren Christensen Volder, partner ved Bech-Bruun, oplyser til Finans at partnerne i handlen ikke ønsker at afsløre prisen

“Vi har fået det beløb for virksomheden, som uafhængige vurderingsmænd har vurderet, at aktiverne var værd. Vi har haft rigtig mange interesserede, og vi har også fået flere gode bud på aktiviteterne. Ét bud var dog markant det bedste, og vi har fået en for konkursboet fornuftig pris,” siger han til Finans.

Tidligere Spar Nord-direktør får tre et halvt års fængsel for svindel

Ole Madsen, der har været kommunikationsdirektør og stået i spidsen for Spar Nords digitale omstilling, har fået en dom på tre et halvt års ubetinget fængsel for svindel.

Det skriver Finans, der oplyser, at han er dømt for i forbindelse med sit job at have udført bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.

Udover fængsel skal han betale et erstatningskrav på 20,5 millioner kroner til Spar Nord.

Ole Madsen har erkendt, at han i en periode på 15 år har svindlet banken for 20 millioner kroner ved at have udstedt 153 falske fakturaer.

Den dømte bankdirektør er også flere gange blevet interviewet af os her på Computerworld, hvor han har fortalt om Spar Nords innovationsindsats og cloud-omstilling.

Ny e-handelstendens har fået vind i sejlene

I kølvandet på corona-pandemien har e-handelstrenden live-shopping fået sit gennembrud.

Det skriver shoppingcenteret Fields, der selv har afviklet flere liveshopping-event i forbindelse med julehandlen, i en pressemeddelse.

Liveshopping er en trend, der især har været populær i Asien, hvor virksomheder fremviser produkter og tilbud på en direkte video-forbindelse, og giver kunderne mulighed for at købe produkterne undervejs.

Den seneste E-handelsanalyse fra Dansk Erhverv viser, at tendensen har fået et relativt solidt fodfæste i Danmark, hvor hver tredje unge dansker oplyser i undersøgelsen, at de enten har liveshoppet eller deltaget i live-auktioner på nettet i de seneste tre måneder.

“Det er en mulighed for personlig kontakt og tæt dialog med kunderne, og de fleste i detailhandlen har i forvejen en naturlig flair for performance, der brænder igennem til kunderne. Med et godt og koordineret samarbejde med centerbutikkerne kan det blive en succes," siger Jens Birkeholm, markedschef for Dansk Mode og Tekstil og tidligere direktør for Dansk Detail, ifølge pressemeddelelsen fra Fields.

Norlys investerer kvart milliard i grøn industripark

Den danske energi- og fiberkæmpe Norly investerer en kvart milliard kroner i en ny grøn industripark i Skive ved navn Greenlab.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelse.

Investeringen betyder, at Norlys nu er majoritetsaktionær i industriparken som blandt andet har fået EU-støtte til at bygge et såkaldt power-to-x-anlæg.

I dag for 140 år siden: De første elektriske julelys bliver tændt

22. december 1882 bliver verdens første juletræ med elektriske lys præsenteret for offentligheden.

Det sker da Edward Johnson, der var opfinder og forretningspartner med Thomas Edison, slår dørene op til sit hjem på Manhatten i New York City og inviterer folk indenfor, så de kan se hans nye og revolutionerende juletræ.

Træet er udstyret med 80 røde, hvide og blå elektriske pærer, der hver især er på størrelse med en valnød.

Det banebrydende træ bliver i julen 1882 omtalt i flere amerikanske medier. Her i blandt New York Times, der beskriver, hvordan træet med sine elektriske julelys begejstrer Edward Johnsons børn, som ifølge avisen aldrig har set et så stærkt lysende og farverigt juletræ.