Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Første høring i Microsoft-retssag i dag / Fullrate-stifter satser på elbilsselskab / Hackergruppe undskylder for angreb på børnehospital / Humac indgår overenskomst med HK

Morgen-briefing: Første høring i Microsoft-retssag i dag / Fullrate-stifter går ind i elbilsselskab / Hackergruppe undskylder for angreb på børnehospital / Humac indgår overenskomst med HK

Godmorgen!

Så blev det tirsdag, og det er tid til ugens anden morgenbriefing.

I dag kan du læse om Microsoft retssag mod de amerikanske myndigheder, Humacs overenskomt, en Fullrate-stifters nye satsning og en hackergruppe, der siger undskyld.

Første høring i Microsoft-retssag i dag

Så er det i dag 3. januar, der er første høring inden retssagen mellem Microsoft og den amerikanske myndighed FTC (Federal Trade Commission) om opkøbet af Activision Blizzard, som FTC ønsker at forhindre grundet konkurrenceforvridning.

Det skriver Reuters.

Microsoft har allerede afvist alle anklager.

Hackergruppe undskylder for angreb på børnehospital

Et medlem fra The LockBit ransomware stod bag et angreb mod amerikanske Hospital for Sick Children, SickKids, men nu undskylder gruppen og giver hospitalet en gratis dekryptering, da det går imod deres principper at angribe sundhedsorganisationen.

Det skriver Bleepingcomputer.

"Vi undskylder formelt for angrebet på sikkids.ca og giver gratis dekrypteringsprogrammet tilbage, partneren, der angreb dette hospital, overtrådte vores regler, er blokeret og er ikke længere i vores affiliate program," meddeler gruppen.

Fullrate-stifter går ind i elbilsselskab

Den danske iværksætter Peter Mægbæk, som er medstifter af Fulrate og Fastspeed, går ind på elbilsmarkedet med stiftelsen af virksomheden Greenbow, skriver Finans.

”Der var en jungle af ting, man skulle have og håndtere ift. bl.a. apps og ladning. Jeg savnede et sted, hvor man kunne have det hele. Hvor det hele kunne samles og styres ét sted fra. Det synes jeg ikke, at der var nogen, der tog hånd om. Så frustrationen over det og over, at man køber en grøn bil, der skal bruge sort strøm, blev ligesom drivkraften,” forklarer han til mediet.

Humac indgår overenskomst med HK

Humac-kæden har indgået aftale med HK Handel om en overenskomst.

Det meddeler fagforeningen.

”Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at alle ansatte i Humac går et nyt år i møde med overenskomstforhold,” udtaler Mette Høgh, formand for HK Handel, i meddelelsen.

Aftalen er indgået mellem HK på den ene side og Humac og Dansk Erhverv på den anden.

Overenskomsten trådte i kraft 1. januar.