Artikel top billede

Netcompany-aktien styrtdykker: Er faldet med 22 procent på en time

Netcompanys investorer sender aktien ned med 22 procent. Det sker efter, at selskabet har offentliggjort regnskab for 2022 og samtidig meldt om forventningerne til indeværende år.

Netcompany-aktien får en hård medfart onsdag morgen.

Efter offentliggørelsen af 2022-regnskabet tager aktien et ordentligt dyk. I skrivende stund - 50 minutter efter børsen åbnede - er aktien nede med 22 procent og står i kurs 247.

I august 2021 toppede aktien i kurs 834, siden er den dykket - i takt med de brede aktiemarkeders fald - til kurs 233 i oktober 2022.

Aktien har efterfølgende vundet terræn igen, hvor den mandag 24. januar lukkede på omkring kurs 320, men med dagens udmelding er aktien sendt på retræte igen.

Tirsdag morgen klokken 07:30 udsendte C25-selskabet årsregnskab for 2022, hvor selskabet oplyser om voldsom vækst på 52 procent for sidste år.

Overskuddet er samtidig steget med 20 procent.

Det er et resultat, som topchef André Rogaczewski er meget tilfreds med, især taget sidste års makroøkonomiske uroligheder taget i betragtning med krig i Europa, stigende energipriser, høj inflation med mere.

Når aktien nu får en kæberasler, så skal årsagen formentlig findes i den forventede økonomiske udvikling for indeværende år.

Her melder selskabet, at vækstforventningerne for 2023 ligger mellem otte og 12 procent. Samtidig ventes en ebitda-margin på mellem 15 og 18 procent.

"Fra et makroøkonomisk perspektiv ser 2023 ud til at blive endnu mere udfordrende end de sidste to år, hvilket afspejles i vores forventninger til den økonomiske udvikling. På trods af de dystre udsigter forventer vi stadig at vokse mellem otte procent og 12 procent,” siger André Rogaczewski i en meddelelse.