Artikel top billede

Samsung Galaxy Book Pro 360 er en af de første bærbare fra selskabet, siden det gjorde comeback i 2020. Her kunne maskinerne bryste sig af at byde på QLED-skærmteknologi.

Samsung kommer til gå skærm-amok med sin nye bærbar: Her er hvad, du kan forvente

Samsung vil udnytte sit forspring inden for skærmteknologi til at byde på sin nye ’Octa’ teknik i selskabets kommende laptops.

Skærmafdelingen hos den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung vil vise noget af dens veludviklede know-how inden for skærme i selskabets kommende bærbare.

Underafdelingen, kaldet Samsung Display, indikerer nemlig, at når Samsung afholder ’Unpacked’ produkt-event 1. februar 2023, vil det fremvise sine første enheder med såkaldt ’Octa’ teknologi.

Octa står her for ’On-screen Touch Amoled’, som dækker over en videreudvikling af den farve- og kontrastrige AMOLED-teknologi, til også at gemmer på trykfølsom teknologi.

Ved at integrere touch-delen inde i selve skærmen, giver Samsung sig selv muligheden for at gøre skærmen enklere at fremstille, mens den samtidig kan gøres slankere, da der ikke længere er behov for et dedikeret touch-lag.

Den første bærbare fra Samsung vil være at se fra starten af februar, hvor de vil byde på andre lovende skærmegenskaber såsom 3K-opløsning, 16:10 format og 120 Hz refresh-rate.

Den første Amoled Octa maskine vil, ifølge et lækket produktblad, blive en Galaxy Book3 Ultra bærbar møntet på performance-brugere. Det skriver netmediet Sammobile.

Her vil der diskes op med Intel Core i9-13900H kræfter samt et Nvidia GeForce RTX 4070 grafikkort, 32 gigabyte ram og en terabyte lager

Samsung går sammen med Asus forrest, når det gælder om at udbrede OLED-baserede teknologier til bærbare maskiner, hvor den knap så kontrastrige IPS-teknologi længe har regeret. Apple synes dog også at være indstillet på at skifte til teknologien fra en gang i 2024, lyder det.

Hovednavnet til det kommende Unpacked event fra Samsung står til at blive selskabets kollektion af nye S23- smartphones, som rygtes til at udkomme i tre størrelser.