Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Kina oplever det laveste mobiltelefonsalg i et årti

For første gang i et årti falder antallet af mobilenheder i Kina - samtidig falder det for første gang siden 2013 til under 300 millioner solgte enheder.

Kinas smartphone-salg faldt med hele 13 procent i 2022.

Faldet er det største i et årti.

Det viser tal fra IDC, rapporterer Reuters.

Selvom 286 millioner enheder blev solgt sidste år, så er det betydeligt færre, når man sammenligner med de 329 millioner enheder, der blev solgt året før.

Antallet af solgte enheder er dermed det laveste siden 2013 - og samtidig også første gang siden 2013, at antallet af solgte enheder falder til under 300 millioner.

Vivo, Honor og Apple i top tre

De mest populære i verdens folkerigeste nation var telefoner fra den kinesiske producent Vivo, som sad på 18,6 procent af markedet. Selskabet oplevede dog et fald på 25,1 procent på blot ét år.

Telefoner fra Honor var de næstmest populære telefoner blandt kineserne. Dermed oplevede Honor en betydelig stigning på hele 34 procent sammenlignet med tidligere.

Iphones og telefoner fra Oppo indtog en delt tredjeplads i Kina. Apple oplevede et lille fald på 4,4 procent sammenlignet med året før.

Optøjer på Apple-fabrik en del af forklaringen

På trods af, at iPhones var de mest populære telefoner i fjerde kvartal, var salget af Apple martret af problemer med leveringerne, efter der i løbet af 2022 var store protester ved den store Apple-fabrik i kinesiske Zhengzhou.

Det påvirkede, ifølge IDC, efterspørgslen mere end forventet, rapporterer Reuters.

I oktober måned var fabrikken i Zhengzhou nødsaget til at lukke, efter der havde været et kæmpestort corona-udbrud blandt medarbejderne.

Det fik dengang flere tusinder til at forlade jobbet og tvang Foxconn til at gå på medarbejderjagt for at kunne sørge for, at der kunne leveres det fornødne antal iPhones til juleshoppingen.