TDC vil genvinde kunder med IP-telefoni

Tabte kunder skal tilbage i folden, når TDC Kabel TV i næste uge gør det muligt for kunderne at ringe via deres bredbåndsforbindelse. Prisen bliver 129 kroner om måneden, og produktet Cabletalk bliver en kloning af Telmore-konceptet med selvbetjening og forudbetaling.

Når TDC Kabel TV i næste uge gør det muligt at ringe via bredbåndsforbindelsen er formålet først og fremmest at vinde de kunder tilbage, som har droppet deres fastnetabonnement hos TDC.

Det sagde administrerende direktør Niels Breining, da TDC på et pressemøde torsdag præsenterede både bredbåndstelefoni og net-tv. Han tøvede samtidig ikke med at kalde det en skelsættende begivenhed.

- Det er en god løsning for koncernen, fordi TDC får flere telefonkunder på den her måde, end vi ellers ville, sagde han.

Vil tage egne kunder

Han erkender, at nogle kunder til det nye produkt Cabletalk vil komme fra søsterselskabet TDC Totalløsninger, som også leverer selve telefondelen til TDC Kabel TV.

Han tror dog, at den største del af de nye kunder vil være husstande, som tidligere har droppet en fastnettelefon hos TDC.

TDC Kabel TV har godt en million kunder, hvoraf omkring 200.000 har bredbånd.

I første omgang vil bredbåndstelefoni blive tilbudt til foreninger i Århus og København inden sommer, mens det når ud i hele landet inden udgangen af året.

Forudbetaling

Prisen bliver 129 kroner om måneden for ubegrænset tale. Dog skal man betale for opkald til mobiltelefoner og udlandet, selvom man på udlandsopkald får 15 procent rabat i forhold til de normale priser.

Konceptet bliver en kopi af Telmore, så kunder selv skal oprette og betjene sig via TDC's hjemmeside. Betalingen skal således også falde forud, og kunderne får en mail, når deres konto er ved at være tom.

De seneste tal fra IT- og Telestyrelsen viser, at der kun er omkring 62.000 private danskere, som bruger internettet til at ringe over, selvom der er mange udbydere på markedet.

TDC mener da heller ikke, at markedet er taget af endnu og ser ikke den store revolution for bredbåndstelefoni i 2005.

Forsinket nummerportering

Først på længere sigt vil der komme integration med andre tjenester, så man eksempelvis kan se opkald på sit tv eller bruge fastnettelefonen til at chatte.

TDC afviser samtidig, at det er kravet om bærelinje - så ADSL-brugere ikke kan droppe fastnetabonnementet hos TDC - der bremser markedet.

Her peger TDC på, at næsten halvdelen af bredbåndskunderne i dag har mulighed for at droppe fastnetabonnementet uden at gøre brug af det.

Selv om Cabletalk går i luften i næste uge, bliver det først fra 1. august muligt at tage sit nuværende fastnetnummer med sig. Indtil da er man nødt til at skifte telefonnummer.

TDC vil komme med IP-telefoni til ADSL-brugere senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere