Artikel top billede

(Foto: Jefferson Santos)

Bankansat politianmeldt: Havde gennem flere år ulovlig adgang til topchefs e-mail

En bankansat har gennem en periode på to år kunne snage i flere centrale medarbejderes e-mails. Den bankansatte er nu politianmeldt, mens banken er blevet anmeldt til Datatilsynet.

En ansat hos den statslige norske bank Husbanken havde gennem en periode på to år ulovlige adgang til e-mails fra tre centrale ansatte i banken. Blandt de tre personer var en unavngiven topchef i banken.

Det skriver TV2 i Norge på sin hjemmeside.

Den pågældende medarbejder er nu blevet politianmeldt og samtidig er Husbanken blevet anmeldt til Datatilsynet i Norge.

Fik adgang via Active Directory

Den pågældende medarbejdere havde ifølge TV2 Norge mail-adgang via Active Directory, og adgangen betyder, at følsomme data om både bankens drift og de ansattes private forhold er blevet eksponeret.

Ifølge norsk TV2 vil disse oplysning blandt andet kunne misbruges til svindel. Det er dog endnu uvist om oplysningerne også blevet misbrugt ligesom det heller ikke står klart om der eventuelt findes kopier af data fra mail-postkasserne.

Husbanken, der hjælper norske borgere med at finansiere deres huskøb, oplyser dog at bankens kunder ikke er berørt af medarbejderens ulovlige mail-adgang

“Husbanken ser med stor med alvor på de forhold, som er blevet afdækket, og har taget de nødvendige konsekvenser ved blandt andet at fjerne den pågældende medarbejders adgang til Husbankens systemer. Offentligheden er ikke berørt,” skriver Arne Martin Sauren, der er kommunikationsdirektør ved Husbanken til norsk TV2.