Artikel top billede

(Foto: Maheshkumar Painam/Unsplash)

Microsoft fyrer stort antal medarbejdere i Tyskland

Nu rammer fyringsrunden Europa. Microsoft vil afskedige 120 ansatte i selskabets tyske afdeling.

Microsoft har sat gang i en global fyringsrunde af 10.000 ansatte, og der har allerede været meldinger om fyringer i USA, men nu er turen kommet til Europa.

Microsoft vil nemlig fyre 120 ansatte i Tyskland.

Det skriver Reuters.

Hos Microsoft er det planen at fyre 10.000 ansatte, hvilket svarer til lige under fem procent af tech-gigantens arbejdsstyrke på omkring 221.000. Microsoft fyrede 10. februar 617 ansatte i USA i Surface-, HoloLens- og Xbox-afdelingerne.

Derudover har flere af Microsofts datterselskaber fyret.

Blandt andet har Linkedin meldt om fyringer, ligesom spiludvikleren 343 Industries, som ligeledes ejes af Microsoft gennem Xbox Game Studios, har også indledt fyringer, uden der dog er kommet et konkret antal medarbejdere ud for disse to.

Github, den web-baserede platform, som bruges til kodning og software, har annonceret, at hver 10. ansatte i selskabet skal fyres.

De 10 procent af Githubs arbejdsstyrke svarer til omkring 300 personer.

Derudover skal alle fysiske kontorer lukkes, og alle medarbejdere skal derfor arbejde hjemmefra.

"Vi annoncerede en række vanskelige, men nødvendige beslutninger og budgetmæssige tilpasninger for både at beskytte vores virksomheds sundhed på kort sigt og give os kapacitet til at investere i vores langsigtede strategi fremad," meddeler Github.

Der er stille fra Microsofts danske afdeling, som har afvist at kommentere fyringsrunden, og hvordan den ramer Danmark, men tidligere har henvist til topchefen Satya Nadellas udmelding om den globale fyringsrunde.

Mange tech-fyringer

Microsoft er langt fra den eneste tech-koncern, der har haft gang i fyringerne. Det samme gælder Google, Amazon, Ebay, SAP, Meta, IBM og mange flere.

Ved en opgørelse fra starten af januar var der blevet fyret 150.000 tech-ansatte i USA i 2022, og flere fyringer er blevet indledt siden da.

Microsofts øverste direktør Satya Nadella har forudset, at tech-branchen går to hårde år i møde, men at disse er efterfulgt af år med optur.