Dansk konkurrent vred over SMS-fup

Den danske SMS-tjeneste Zyb er rasende over den internationale konkurrent Sms.ac, som lokker med gratis SMS'er, men fupper forbrugerne. Zybs engelske advokat har meldt Sms.ac til myndighederne efter selv at være blevet fuppet.

Den udenlandske SMS-tjeneste Sms.ac lokker med gratis SMS'er via internettet, men sender i stedet spam til både SMS og e-mail samtidig med, at der opkræves penge.

Det er DR's forbrugerprogram Kontant, der viser, hvordan Sms.ac har fuppet flere danskere. Programmet skulle være vist i aften, men er på grund af arbejdsnedlæggelser i DR udsat til næste uge.

Det danske firma Zyb er netop gået i luften med en tjeneste, som gør det muligt at sende og modtage SMS'er via nettet, og her er administrerende direktør Tommy Ahlers sur på konkurrenten.

- Folk har stadig den opfattelse, at SMS'er over pc'en er gratis, og det får folk bekræftet. For det andet får folk det indtryk, at det ikke er helt fint i kanten, når det kører via pc. Så kommer det til at ødelægge det, når vi kommer og siger, at vi har et seriøst tilbud, siger han.

Investor-tvivl

Selv blev Tommy Ahlers opmærksom på konkurrenten, da han sammen med sine partnere skulle til et møde for at skaffe venturekapital til selskabet Zyb.

- Aftenen inden blev vi ringet op af investorer, som havde hørt om Sms.ac og ville høre, hvad det var for en spiller. De havde oplevet, at de i løbet af et par måneder havde modtaget 10 e-mails, fortæller han.

Zyb fik efterfølgende selskabets engelske advokat til at melde sig til tjenesten, og han blev straks efter bombarderet med reklame-SMS'er. Det fik ham til at anmelde tjenesten til en britisk instans med navnet "Fair Trade Commission".

Trods truslen fra Sms.ac er det dog lykkedes Zyb at skaffe et millionbeløb fra Asger Jensbys investeringsselskab, JMI Invest.

Fup på flere måder

Sms.ac fupper forbrugerne på flere måder. Dels beder tjenesten nye brugere om deres adgangskode til Hotmail. Den kode bruges så til at sende reklame-mails til alle på kontaktlisten.

Dels sender Sms.ac SMS'er til brugerne, som opkræves penge for at modtage dem, hvilket er muligt flere steder i udlandet. Samtidig er det noget nært umuligt at framelde sig tjenesten.

Ifølge Ekstra Bladet har TDC meldt ud, at kunderne får penge tilbage, hvis de har modtaget uønskede SMS'er fra Sms.ac.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere