Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skattestyrelsen sender millioner af digitale beskeder om årsopgørelsen / Microsofts Bing har nu over 100 millioner daglige brugere / Visma bruger nyt program til miljøbesparelser / Meta truer med at blokere for nyhedsindhold i Canada

Skattestyrelsen sender millioner af digitale beskeder om årsopgørelsen / Visma bruger nyt program til miljøbesparelser / Meta truer med at blokere for nyhedsindhold i Canada / Microsofts Bing har nu over 100 millioner daglige brugere / Indisk tech-gigant får ny CEO

Godmorgen folkens!

Velkommen til tirsdagens morgenbriefing.

I dag kan I læse om årsopgørelsen, Visma, Meta og en tech-gigant, der skifter chef.

Nyhederne er bragt af Kristoffer Ingemand.

God fornøjelse!

Skattestyrelsen sender millioner af digitale beskeder om årsopgørelsen

I de kommende måneder vil omkring to millioner borgere modtage en mail, sms eller digital besked vedrørende årsopgørelse for 2022.

Skattestyrelsen har i højere grad skræddersyet beskederne til borgerne, så der står noget forskelligt ud fra vedkommendes situation.

"Når vi skriver til så mange danskere, er det fordi, vi kan se, at der mangler oplysninger, eller at der er noget, borgeren skal tjekke. Vi ønsker at ramme den enkelte så præcist som muligt, så i dag får man færre udvalgte budskaber, der passer lige til den enkelte, så vi kan hjælpe bedst muligt," siger Jan Møller Mikkelsen, underdirektør i Skattestyrelsen i en meddelese.

I 2013 sendte styrelsen 20 forskellige mails, sms’er og digitale breve ud relateret til årsopgørelsen. I dag er tallet 27 varianter.

"Det er godt nyt for danskerne. For når vi målretter den direkte kommunikation, bliver det nemmere at forstå, hvad vi skriver, og hvad man selv skal gøre i forhold til sine skatteoplysninger. Vi rammer altså skiven bedre nu og forstyrrer færre unødigt," fortæller Jan Møller Mikkelsen.

Visma bruger nyt program til miljøbesparelser

I uge 11 fokuserer selskaberne i Visma House i København på udfordringerne med e-waste.

Sidste år lykkedes det at sænke en negativ klimapåvirkning svarende til 30,96 ton CO2e gennem e-waste-programmet, meddeler selskabet. Nu vil Visma House atter sætte fokus på indsatsen.

CO2e er et tal for samlede bundter af forskellige drivhusgasser, som samles som et tal.

"Vi har en vision om at skabe en mere bæredygtig arbejdsplads. Vi har mange fokusområder, herunder e-waste, som udgør en betydelig del af vores negative påvirkning af klimaet. Vi startede vores e-waste program tilbage i 2021 i e-conomic, og har efterfølgende rullet det ud blandt samtlige virksomheder i hele Visma House i Carlsberg Byen. I år gør vi endnu mere ud af vores samlede fokus, igennem blandt andet konkurrencer og øget awareness, i form af udstillinger og infoskærme i huset," fortæller administrerende direktør i Visma e-conomic, Lars Engbork, i en meddelelse.

Microsofts Bing har nu over 100 millioner daglige brugere

Over en måned efter Microsoft lancerede det nye Bing har søgeplatformen nu ramt over 100 millioner daglige brugere, meddeler tech-giganten selv.

"Vi er glade for at kunne dele, at vi efter en årrække med konstant fremgang og med et lille løft fra de million+ nye Bing-forhåndsvisningsbrugere har krydset 100 millioner daglige aktive brugere af Bing. Dette er et overraskende bemærkelsesværdigt tal, og alligevel er vi fuldt ud klar over, at vi fortsat er en lilleaktør på markedet," meddeler tech-giganten.

Meta truer med at blokere for nyhedsindhold i Canada

Meta vil lukke ned for nyhedsindhold i Canada, hvis en ny canadisk lov, som vil tving tech-giganten til at betale medier for det af deres indhold, der er tilgængeligt på Metas platforme, træder i kraft.

Det skriver Reuters.

Loven kaldes Online News Act.

"En lovgivningsramme, der tvinger os til at betale for links eller indhold, som vi ikke poster, og som ikke er grunden til, at det store flertal af mennesker bruger vores platforme, er hverken bæredygtigt eller brugbart," meddeler Meta ifølge mediet.

Indisk tech-gigant får ny CEO

Indiske Tech Mahindras bestyrelse har valgt Mohit Joshi som ny CEO. Han overtager stillingen, når den nuværende topchef Chander Prakash Gurnani går på pension 19. december 2023.

Mohit Joshi kommer til Tech Mahindra fra Infosys, hvor han var virksomhedens formand.

"Tech Mahindras vækstrejse har været bemærkelsesværdig. Jeg er glad for at blive en del af Tech Mahindra-familien og ser frem til at arbejde tæt sammen med alle samarbejdspartnere, partnere og kunder for at opnå nye milepæle, gøre en positiv forskel," udtaler Joshi i en meddelelse.

Det indiske selskab havde en omsæting på omkring 32 milliarder kroner ved seneste regnskab.