Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Højesteret slår fast: Bitcoin-gevinst skal beskattes / Google: Antallet af falske annoncer eksploderer / Apple sætter dato på sin store udviklerkonference

Morgen-briefing: Højesteret slår fast: Bitcoin-gevinst skal beskattes. Google: Antallet af falske annoncer eksploderer. Apple sætter dato på sin store udviklerkonference. Dansk 3D-specialist køber norsk konkurrent.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing her fra Computerworld.

Det er ligeledes det sidste tidlige nyhedsoverblik i denne omgang fra hånden af Rasmus Ferdinand Ginman.

I dagens rundtur skal vi forbi en højesteretsdom, der blev afsagt i går. Her står det klart, at gevinsten ved salg af bitcoin skal beskattes.

Derudover skal vi forbi søgegiganten Google, der ser en voldsom stigning i antallet af falske annoncer.

Rigtig god læselyst. Og god weekend, når du kommer så langt.

Højesteret slår fast: Bitcoin-gevinst skal beskattes

To personer er blevet dømt til at betale skat af gevinsten ved salg af bitcoin.

Det slog Højesteret fast torsdag 30. marts, da to forskellige sager blev behandlet.

Derved var landets øverste retsinstans enige med dommene fra landsretten sidste år.

Det fremgår af et resumé af to domme, som retten har afsagt.

Den ene sag omhandlede en mand, der havde købt bitcoin af seks omgange samt modtaget nogle som donationer mellem 2011 og 2015. Donationerne fik han, da han udviklede og stillede en software til bitcoin til rådighed. Han solgte sine bitcoins med fortjenste i 2017 og 2018.

Den anden sag omhandler en mand, der fik bitcoin som vederlag for at stille serverkraft til rådighed mellem 2011 og 2013, hvilket kaldes mining. Han solgte sine bitcoins i 2018 med gevinst.

Højesteret slog fast i begge sager, at gevinsten skal beskattes.

Google: Antallet af falske annoncer eksploderer

Antallet af falske annoncer på nettet stikker af.

I løbet af 2022 måtte Google fjerne 5,2 milliarder skadelige annoncer fra internettet.

Det viser Googles årlige Ads Safety Report, som nu er offentliggjort

Det svarer til to milliarder mere end året forinden, skriver Google i en pressemeddelelse.

Søgegiganten peger på, at årsagen blandt andet skal findes i krigen i Ukraine, hvor der har været anledning til at sprede misforinformation og svindel.

"Kampen mod cyberkriminelle, der forsøger at svindle helt almindelige internetbrugere på alskens kreative måder, er hårdere end nogensinde. Det er en kamp, som foregår hver dag, hver time, hvert minut. Og den slutter næppe lige foreløbig. Vi skal sikre, at folk ikke bliver mødt af de her vildledende og skadelige reklamer eller spam og phishing. Derfor justerer og skærper vi konstant vores retningslinjer," siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Apple sætter dato på sin store udviklerkonference

Nu er Apple klar med de endelige datoer for sin årlige udviklerkonference WWDC.

Konferencen afholde 5. juni til 9. juni 2023, skriver CNBC.

WWDC er den største konference, som Apple holder, og det er her, at der plejer at blive annonceret nye iPhones, Apple Watches, Mac-software med mere, når der er nyheder på tapetet.

CNBC skriver, at Apple sandsynligvis vil præsentere et nyt headset på årets konference.

På WWDC bliver softwareudviklere fra hele verden inviteret indenfor på Apples hovedkvarter, hvor der afholdes workshops og sessioner dedikeret til at bruge selskabets udviklingsværktøjer til at skabe nye apps.

Dansk 3D-specialist køber norsk konkurrent

Danske PLM Group, der blandt andet specialiserer sig i 3D-print, har netop købt norske CAE Consut Scandinavia.

Lars Green, general manager i PLM Group, siger ifølge en pressemeddelelse, at de to selskaber sammen kan levere endnu bedre ydelser til de norske kunder indenfor CAD-segmentet (Computer Aided Design).

“CAD- og PLM-brancherne er i konstant udvikling, og denne fusion vil give nye muligheder for begge virksomheder. Vi mener, at vi ved at kombinere vores ekspertise og ressourcer kan blive fuldt ud dedikerede til at betjene vores udvidede kundebase og hjælpe dem med at nå deres mål indenfor innovation.”

Lars Kvendbø, CEO og grundlægger af CAE Consult Scandinavia, vil fortsætte i den nye konstellation indtil udgangen af 2023 for at sikre en smidig overgang, lyder det.

"Vi overlader virksomheden og vores kunder til en kvalificeret, pålidelig og stabil ejer. Som markedet udvikler sig, er det vigtigt at have større aktører, og derfor ser CAE Consult Scandinavia en fordel i at blive en del af PLM-Group," siger han.