Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Google alt-i-en Pixel Tablet er et spændende bud på en ny enhed til hjemmet

Google forener flere enheder i en med sin nye Pixel Tablet. Resultatet ser lovende ud.

Googles sortiment af enheder til hjemmet bliver ved med at vokse, med til bud til alt fra smart-hjemmets dækning af lyd, netværk, streaming og meget andet.

Der er dog et sted, hvor Google i årevis har døjet med at gøre sig gældende, både når det gælder enheder, men også dedikeret software: Tablets.

Det laver Google nu om på med lanceringen af sin første Android-tablet i Pixel-serien, som brillerer ikke bare med sit lovende teknikblad, men som også gemmer på en masse kneb, der gør den til multikunstner til hjemmet og farten.

Mød Pixel Tablet.

Længe ventet

Selvom Google er en af verdens mægtigste tech-giganter, har selskabet døjet med at gøre sig gældende som tablet-producenter.

Både Microsoft, Amazon og i særdeleshed Apple har hver især kunne banke en regulær tablet-forretning op.

Sidste bud fra selskabet, Pixel Slate fra 2018, var og blev hurtig overset med sit ChromeOS system, som ikke rigtig var optimeret til touch-betjening.

Google skulle da også tage over et års tilløb til dagens nyhed, som blev teaset helt tilbage til sidste års I/O messe i maj 2022.

Med den nye Pixel Tablet møder Google anderledes velforberedt op.

Selskabet har tilpasset sit Android-system til de større skærme med ’L’ versionen af styresystemet, hvor interfacet er bedre til at udnytte det ekstra skærmareal, mens opdelingen af skærme i flere vinduer er mere ligetil.

Selve enheden er født med 11 tommer skærm med 2.560 gange 1.600 pixels serveret i et 16:10 format, akkompagneret af fire højttalere omkring enheden.

Enheden drives frem af Googles egenudviklede Tensor G2 processor, serviceret af 8 gigabyte ram og enten 128 eller 256 gigabyte lagerplads.

Dertil kommer et batteri som skulle være god for 12 timers videoafspilning ifølge Google.

Mere end en Android-tablet

Pixel Tablet er samtidig tænkt som mere end en tablet.

Når den sluttes til den særlige ’Charging Speaker Dock’ går Pixel Tablet over og bliver underholdningscentral, der kan udnytte dock’ens større højttalere til streaming og musik, mens der også kan styres smart-hjemmets enheder, anvendes Googles stemmestyrede assistent eller hvor lærredet bare kan bruges som digital fotoramme.

Et dedikeret cover med snedigt integreret støtteben kan også tilkøbes.

Underligt nok, har Google valgt at lancere noget dedikeret tastatur-cover eller pen som dem, Apple eller Samsung tilbyder til deres tablets.

Sommerklar til en fin pris

Googles første reelle tabletsats i mange år skal du vente nogle uger endnu på, før du kan få fingre i den.

Enheden kan forudbestilles hos Google selv, med levering fra 21. juni.

Prisen debuterer ved 5.299 kroner for 128 gigabyte og 5.999 kroner for 256 gigabyte lager, prisen inkluderer Googles særlige oplader/højttaler-dockingstation.

Du kan se Googles egen præsentation af enheden herunder: