Artikel top billede

Macbook Air står til at blive overhalet inden længe. (Foto: Niels de Boissezon)

Ny bomstærk M-cpu fra Apple: Så meget stærkere bliver den tredje generation

Apple skruer op for antallet af kerner og mængden af hukommelse omkring årets slutning.

Selv om Apple rygtes til at slippe flere modeller, heriblandt en spritny Macbook Air med 15” skærm, med den nuværende M2-processor, er der allerede nu en afløser på vej.

Det fremgår af industrikilder, som er i færd med at afprøve Apples kommende M3 Pro processor, skriver finansmediet Bloomberg.

Her vil grundmodellen af ’Pro’ processoren byde på i alt 12 regnekerner og 18 GPU-kerner, mod henholdsvis 10 og 16 i dag, mens de nye maskiner med M3 Pro-power ombord vil kunne få op til 36 gigabyte ram, lyder det.

Dykker man ned i de enkelte processorers konfiguration, vil M3 Pro ligesom sin forgænger byde på seks højtydende kerner, som altså får seks strømeffektive kerner i sidevognen, mod fire i M2 Pro.

Den nye generation forventes at blive fremstillet med den banebrydende 3nm printteknologi, hvilket kan udløse ekstra gevinster når det gælder både strømforbrug eller ydelse.

Den M3 Pro processor forventes at lande bare et år efter, at M2 Pro debuterede i januar 2023, enten sidst på året eller tidligt i starten på 2024.

Her forventes den nye processor at debutere i en stribe Mac-enheder, heriblandt en ny iMac, både high-end og low-end Macbook Pro-modeller samt i Macbook Air kollektionen.