Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Forbrugerstyrelsen: Markedet for opladning er dyrt, besværligt og monopollignende

Halvdelen af danske elbilsejere betaler over 70 procent mere, end hvad godt er for deres strøm til elbilen.

Det er slet ikke så ligetil at lade sin elbil, som at tanke en fossildreven bil op med benzin eller diesel.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse af markedet for opladning af eldrevne biler, som Konkurrence og Forbrugerstyrelsen er i færd med at udarbejde.

Markedet får dumpekarakter af styrelsen, som beskriver markedet som dyrt, besværligt og monopolagtigt, skriver Finans.

I rapporten revses markedet for blandt andet at tilbyde urimelige gebyrer, dyre hjemmelader-ordninger, geografisk bestemte monopoler og komplekse prisstrukturer.

For godt halvdelen af forbrugerne betyder det en overpris på flere tusinde kroner om året og gennemsnitlig overpris på over 70 procent.

”Den halvdel af forbrugere, der ikke har valgt den billigste løsning, kan i gennemsnit spare 320- 520 kroner hver måned, hvis de i stedet vælger den billigste løsning. De betaler dermed i gennemsnit over 70 procent. mere end nødvendigt for at få dækket deres opladningsbehov,” lyder vurderingen i rapporten, som er sendt i høring hos branchens aktører.

Lademarkedet vurderes til sammenlagt at omsætte for 1,2 milliarder i 2022, et tal der forventes at femdoble frem til 2030.

Rapporten blev bestilt af konkurrencerådet tilbage i oktober 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere