Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danskerne elsker at handle online / Thomas Thejn er ny chef for Devoteam Cloud / Capgemini skal udvikle ny forskningsløsning for Region H

Morgen-briefing: Danskerne elsker at handle online / Thomas Thejn er ny chef for Devoteam Cloud / Capgemini skal udvikle ny forskningsløsning for Region H / Visma DataLøn og ProLøn forfremmer Rasmus Schütten / Michelin køber britisk ekspert i køresimulering

Mornings. Så blev det onsdag, og her den senste rapport i klart sprog fra den fremskudte lyttepost mod syd, som i øvrigt melder alt vel. Ved dechifreringsudstyret: Niels Veileborg

Danskerne elsker at handle online

78 procent af den danske befolkning handlede online i 2022. Det var især digitale tjenester som streaming af film og serier, der lå højt på indkøbslisten, viser Danmarks Statistiks nye temaside om digitalisering.

Efter corona er onlinehandlens popularitet faldet en smule, men den ligger fortsat på et højt niveau. I 2022 havde 78 procent af de 16-74-årige handlet varer online de seneste tre måneder. I 2012 gjaldt det 60 procent af befolkningen.

Når danske forbrugere køber på nettet, er det især tøj, sko og accessories, de modtager med posten. I 2022 bestilte 69 procent af dem, der havde handlet online inden for de seneste tre måneder, varer i denne kategori.

Samlet set er digitale tjenester dog mere populære end beklædningsgenstande og blev købt af 89 procent af online-shopperne. 64 procent købte adgang til film og serier, hvilket gør kategorien til den mest populære inden for digitale tjeneste.

I 2019, hvor de seneste tal fra Eurostat er fra, blev 3 procent af de danskere, der handlede online, udsat for svindel. Det er på niveau med EU-gennemsnittet.

I 4. kvartal 2022 steg svindelen med danske betalingskort efter en faldende tendens siden 2016, viser tal fra Nationalbanken. Niveauet er dog fortsat lavere end i 2016, hvor danske betalingskort blev misbrugt i forbindelse med internethandel 95.000 gange for samlet 86 millioner kroner i 1. kvartal. Syv år senere i 1. kvartal 2023 var antallet halveret til 50.000 misbrug for samlet 60 millioner kroner

Størstedelen af svindlen med danske betalingskort sker ved handler, hvor betalingen går til udlandet. I 2022 stod denne type svindel for 89 procent af værdien, der blev svindlet for.

Thomas Thejn er ny chef for Devoteam Cloud

Thomas Thejn er blevet udnævnt til administrerende direktør for Devoteam Cloud i Danmark. Han har mere end 20 års erfaring som leder i it-branchen, herunder hos virksomheder som IBM, Omada og Futurecom.

Devoteam Cloud er partner for Microsoft Azure, Google Cloud og Amazon Web Services.

Capgemini skal udvikle ny forskningsløsning for Region H

Region Hovedstadens Center for IT og Medicoteknologi (CIMT) har valgt Capgemini Danmark til udvikling af en ny forskningsløsning. Løsningen vil understøtte effektstudier baseret på data fra medicinsk behandling på hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Capgemini og CIMT er først til at udvikle denne type løsning i EPIC, som Sundhedsplatformen bygger på.

”Med løsningen tager vi sammen med Capgemini et stort skridt i forhold til at understøtte den medicinske forskning. Forskningsløsningen stiller således store mængder relevante data til rådighed for de ansvarlige forskere på hospitalerne på hele Sjælland. Formålet er at finde ud af, hvilken medicin, der passer bedst til hver patient med afsæt i en lang række faktorer og derved effektivisere og forbedre behandlingen,” forklarer Mette Harbo, direktør for CIMT i Region Hovedstaden.

Visma DataLøn og ProLøn forfremmer Rasmus Schütten

Visma DataLøn og ProLøn udnævner Rasmus Schütten som ny director for produktudvikling

Han har siden 2021 stået i spidsen for at udvikle Visma DataLøn og ProLøns nye lønplatform, og tilknytningen til virksomheden går helt tilbage til 2005, hvor Rasmus
deltog i udviklingen af de første web-versioner af DataLøn.

De seneste to år har Rasmus og hans team fokuseret på at udvikle en ny cloud baseret
lønplatform.

Visma DataLøn og Proløn beskæftiger 199 medarbejdere.

Michelin køber britisk ekspert i køresimulering

Den franske dækgigant Michelin har købt softwareselskabet, Canopy Simulations, som er et britisk techfirma, der er ekspert i køresimulering på både racerbane og vej – og herunder også simulering af dækegenskaber.

Med opkøbet overtager Michelin ny teknologi, som vil indgå i den fremtidige udvikling af nye dæk til motorsporten såvel som til almindelig vejtransport.

Canopy Simulations teknologi gør det muligt at gengive den dynamiske virkelighed fra traditionel dæktest i et virtuelt forløb, som bygger på tre digitale modeller: Racerbanens profil og vejgreb, bilens undervogn (eller hele bilen) samt dækkenes egenskaber og reaktion på kørslen ned i mindste detalje.