Artikel top billede

Guldgrube: Så mange penge omsætter app-udviklerne for på Apples App Store

App-udviklere på Apples App Store har i 2022 omsat for 29 procent mere end året før.

App-udviklere har i 2022 omsat for 7,7 billioner danske kroner på Apples App Store, hvilket er en fremgang på 29 procent i forhold til året før.

Det oplyser Apple på sin hjemmeside, før selskabet i næste uge skyder sin årlige udviklerkonference WWDC i gang.

Apple tager typisk en kommission på mellem 15 og 30 procent af beløbet, når du betaler for en app på App Store, men selskabet også oplyser, at 90 procent af omsætningen har været uden kommission og er gået direkte til de enkelte app-udviklere.

Apple: Vi understøtter millioner af app-job
Apple henviser samtidig til en analyse for analysevirksomheden Progressive Policy Institute, der viser, at den del af app-økonomien der relaterer sig til Apple-enheder i dag understøtter 4,8 millioner job i USA og Europa.

“Vi har aldrig været så optimistiske omkring – eller inspirerede af – det fantastiske fællesskab af udviklere i hele verden,” siger Apple administrerende direktør Tim Cook til Apples hjemmeside, hvor han samtidig betegner App Store dynamisk og innovativ markedsplads.

“Vi ønsker fortsat at investere udviklernes succes og app-økonomiens fremtid,” tilføjer han.

Kritik fra udviklere

På trods af Tim Cooks begejstring har mange udviklerne dog gennem de seneste år været særdeles kritiske for vilkårene på Apples Store.

En af de mest markante kritikere har været den danske udviklere og partner i den amerikanske tech-virksomhed Basecamp, David Heinemeier Hansson.

Da Basecamp i juni 2022 fik afvist mail-programmet Hey i App Store, beskyldte han Apple for at bruge mafia-metoder.