Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Nu viser Apple det nye iOS frem: Noget så vigtigt som tastaturet får en fænomenal opdatering

Det bliver lettere at få noget fra hånden med den kommende iOS 17 til iPhone

Apples årlige overhaling af sit styresystemer til iPhonen er næsten klar, hvilket får Apple til, vanen tro, at vise styresystemet frem ved årets WWDC-udviklermesse.

Vi tæller nu version 17 af iOS-styresystemet, som i år ikke byder på noget banebrydende ny interface, men i stedet sigter på at gøre mange af kernefunktionerne mere anvendelige og sjovere at bruge.

Blandt nyhederne er dog avancerede omkalfatringer af noget så vigtigt som skærmtastaturet og anvendelige opdateringer til telefoni og Facetime-funktionen.

IOS 17 er ude som beta-version nu og vil, hvis Apple ellers følger sin sædvanlige slagplan udkomme i forbindelsen med lancering af den næste iPhone i september.

Tastatur med ChatGPT-teknologi

Den vigtigste input-metode til mobilen, skærmtasturet, er oftest ikke bedre end den automatiske stavekontrol, der er indlejret.

Her bygger iOS 17’s nye tastatur på storskalasprogmodeller – den selvsamme form for kunstige intelligens, der driver tjenester som ChatGPT eller Microsofts Bing AI.

I iPhonens (og iPadens kommende iPadOS 17) vil det fremover være meget mere træfsikkert i sine forudsigelse, da auto-korrekturen nu vil bygge på den avancerede kunstig intelligens til at finde frem til ikke bare det næste ord, men hele sætningens slutning.

Her vil man også kunne gå tilbage til et stavet ord og få tilbudt lignende ord til at fintune ens sætninger.

Din nye smart-skærm

iPhonen kan fremover udføre endnu en rolle i hverdagen, ved at agere som en smart-skærm, når den er monteret på en stander med funktionen ’Standby’.

Her kan du få serveret dine favorit-widgets, notifikationer, tiden, din musikafspiller og meget mere samt naturligvis Siri-stemmeassistenten, som nu kan hidkaldes ved blot at sige ’Siri’.

Om natten har ’Standby’ en ny natte-indstilling, hvor skærmen dæmpes maksimalt og indholdet vises i rødt, for at værne om nattesynet.

Overhaling af Facetime og beskeder

Video- og opkaldstjenesten Facetime krydres med anvendelige feature, såsom muligheden for at sende video-baserede beskeder i stedet for telefonsvarerbeskeder og mulighed for at få en transskribering af en telefonsvarerbesked.

Du kan fremover også skabe et dedikeret profil til når du ringer op, så din modtager får en skræddersyet visning på sin iPhone-skærm.

Under selve opkaldet kan samtalen peppes op med visuelle effekter, som du får frem ved at lave bestemte bevægelser, eksempelvis ved at lave to ’thumbs up’. Hele samtalen kan i øvrigt skydes over til stuealteret igennem FaceTime-app’en på Apple TV og ved at pege iPhonens kamera mod dig.

Og meget mere...

Flere af iOS øvrige funktioner får også mindre overhalinger, såsom Airdrop – som nu kan overføre kontaktoplysninger, ved at to iPhones føres tæt på hinanden eller Widgets, som nu bliver mere interaktive.

Ar føre to telefoner sammen kan også aktivere ’SharePlay’ hvor musik deles på tværes af enheder.

Dertil kommer en ny sikkerhedsfeature kaldet ’Check In’ hvor du kan dele automatiske notifikationer om, hvorvidt du når frem med venner eller familie.

IOS 17 introducerer samtidig en ny digital dagbog kaldet ’Journal’, hvor noter, minder og fotos kan lagres i en personlig logbog kun du har adgang til.

Disse og øvrige nyheder i det kommende iOS 17 kan granskes her.