Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Vil ikke udlevere: Stor rapport om Microsoft 365’s compliance forbliver hemmeligholdt

En ny rapport fra de tyske forbundsstater skulle kortlægge Microsoft 365 i forhold til compliance, men rapporten bliver ikke offentlig.

De tyske forbundsstater afviser at udlevere en juridisk rapport om Microsoft 365's overholdelse af datalovgivningen.

Det skriver det tyske medie Golem.

Mediet forsøgte at få indsigt i rapporten, som skulle give en vurdering af, hvorvidt de tyske offentlige myndigheder kunne bruge Microsoft 365 compliant og i overensstemmelse med loven, men fik afslag fra myndighederne.

"På trods af vores løfte om at betale gebyrerne for at kontrollere indholdet og eventuelt redigere dokumentet (op til 1.000 euro), er vores anmodning nu blevet afvist," skriver mediet.

"Jeg afviser din anmodning om en juridisk udtalelse om databeskyttelsesoverholdelse af Microsoft Office365," skrev også it- og teknologiafdelingen i delstaten Nordrhein-Westfalen, som tager sig af delstaternes it til mediet.

Arne Semsrott, Frag den Staat (Spørg Staten) – en organisation, der arbejder for åbenhed – kritiserer delstaternes beslutning.

"Hvis staten kender til databeskyttelsesproblemer, skal den også informere offentligheden om det. Forbundsstaterne bør ikke blive enige om fortrolighed omkring et dokument , det burde være tilgængeligt."," siger han til mediet.

Rapporten er bestilt af staterne med undtagelse af Thüringen, mere præcist af deres it-tjenesteudbydere, det vil sige myndigheder eller institutioner i statsforvaltningen, der tager sig af den respektive forbundsstats it-myndigheder.

Har tidligere mødt kritik

Rapporten kommer godt et halvt år efter, at den tyske databeskyttelsesmyndighed Dataschutzkonferenz (DSK) i en tidligere rapport fra slutningen 2022 vurderede, at Microsoft ikke kunne garantere, at der ikke bliver overført data fra EU til USA fra Microsoft 365.

"Drøftelserne mellem arbejdsgruppen og Microsoft har bekræftet, at persondata overføres til USA, når Microsoft 365 anvendes. Det er ikke muligt at anvende Microsoft 365 uden at overføre personlige data til USA," lød konklusionen fra DSK.