Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bill Gates skal mødes med Xi Jinping / Microsoft anklages: ’Misbruger vores dark web data’ / It-sikkerhedsselskab vil betale dig, hvis det værste skulle ske

Morgen-briefing: Bill Gates skal mødes med Xi Jinping / Microsoft anklages: ’Misbruger vores dark web data’ / It-sikkerhedsselskab vil betale dig, hvis det værste skulle ske

Velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Nyhedsoverblikket denne torsdag 15. juni 2023 er sammensat af morgenvært Niels de Boissezon.

Bill Gates skal mødes med Xi Jinping

Rigmanden, den tidligere Microsoft-stifter og administrerende direktør, Bill Gates skal mødes med den kinesiske præsident Xi Jinping.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, med afsæt i en stribe forskellige unavngivne kilder. Mødet skulle angiveligt være en-til-en.

Mødet vil udgøre det første møde mellem udenlandsk forretningsmand og den kinesiske præsident i flere år. For Bill Gates er det første gang han er i Kina siden 2019.

Det kinesiske styre indførte i begyndelsen af corona-pandemien i 2020 en række strenge restriktioner for ind- og udrejse.

Hvad der skal drøftes under mødet, er uvist, men Bill Gates har forud for sin rejse kommunikeret at han vil mødes med partnere for at arbejde med globale sundhed- og udviklingsspørgsmål.

Microsoft anklages: ’Misbruger vores dark web data’

Microsoft stævnes af it-sikkerhedsselskabet Hold Security for kontraktbrud.

Tvistens kerne er, at Microsoft, ifølge anklagen, skulle have misbrugt sikkerhedsselskabet database over kompromitterede profiler på det mørke web (dark web).

Aftalen skulle ifølge mediet The Register gå helt tilbage til 2014 og give Microsoft ret til alene at bruge oplysninger om kompromitterede Microsoft-konti for at kunne reetablere sikkerheden hos disse.

Microsoft har ifølge Hold Security forbrudt sig med den aftale siden 2018 ved at bruge databasen i udviklingen af sikkerhedssystemet ’Active Directive Federation Services’ (ADFS), lyder det ifølge Hold Security.

En talsperson fra Microsoft siger til mediet at ’Anklagerne i søgsmålet afspejler ikke kontraktens betingelser, hvorfor Microsoft vil have sagen afvist’.

It-sikkerhedsselskab vil betale dig, hvis det værste skulle ske

Sikkerhedstrusler som ransomware-angreb er bekostelige, hvorfor it-sikkerhedsselskabet Arctic Wolf ikke bare tilbyder sikring imod men også en økonomisk kompensation i tilfælde af et større it-sikkerhedsbrud.

Garantien er en del af selskabets ’Arctic Wolf Security Operations Warranty’, som yder op imod syv millioner kroner i erstatning i tilfælde af sikkerhedsbrister. Tjenesten tilbydes nu i nye lande og regioner, med udvidelsen til Europa, Australien og New Zealand.

“Der findes ikke én it-sikkerhedsløsning, som formår at stoppe alle angreb, og derfor har Arctic Wolf altid haft fokus på at hjælpe organisationer med at opbygge en forretningsmodstandsdygtighed. Med udvidelsen af Arctic Wolf Security Operations Warranty til Europa og ANZ forsætter vi med at demonstrere vores lederskab indenfor it-sikkerhed og vise vores egen stærke tillid til Arctic Wolf Security Operations Cloud,” siger Dan Schiappa, produktchef hos Arctic Wolf.

Lingeri-specialist går i skyen med Google Cloud

Hunkemöller, et toneangivende lingeri-brand, har indgået et samarbejde med Google Cloud for at understøtte virksomhedens betydelige vækst og imødekomme kundernes skiftende behov.

Denne partnerskabsaftale indebærer blandt andet flytning af Hunkemöllers SAP-software-workloads og IT-infrastruktur til Google Cloud.

Formålet med denne overgang er at opnå en mere fleksibel, skalerbar og datadrevet tilgang, der vil forbedre brugeroplevelsen markant.

"Gennem flytning af vores data fra on-premise til skyen og ved at udnytte Google Cloud-teknologier kan vi give vores kunder den bedst mulige kundeoplevelse - digitalt drevet og understøttet af data," siger Gordon Smit, global it-direktør hos Hunkemöller.

Yderligere information kan findes i nedenstående pressemeddelelse på engelsk, og hvis der er interesse, vil jeg gerne undersøge muligheden for at arrangere et interview enten med repræsentanter fra Google Cloud eller Hunkemöller.