Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Dansk Facebook-selskab ramt af milliardregning efter fejlslagne datacenterplaner 

Facebooks om at skrotte planerne om en udbygning af datacenteret i Odense betyder, at selskabets danske datterselskab er blevet ramt af en milliard-regning.

Facebooks moderselskab Meta havde planer om en større udbygning af sit datacenter i Odense.

Men sidste år valgte selskabet at droppe de planer, og den beslutning har tilsyneladende efterladt selskabet med en milliard-regning.

Det fremgår af et regnskab fra det Meta-ejede selskab Cassin Networks, der er sat i verden for at drive Metas datacenter i Danmark.

“Den udgift der er forbundet med at aflyse den fremtidige udvikling af datacentret udgør en afskrivning på 1,9 milliarder kroner i afholdte byggerelaterede omkostninger,” står der i regnskabet.

Planer om to datahaller

Det var oprindeligt planen, at der skulle opføres to nye større datahaller, men Meta oplyste, at man droppede planerne som led i en organisationsændring, der indebar, at man i stedet vil øge sin satsning på kunstig intelligens

Ifølge regnskabet omsatte Cassin Networks i det seneste regnskabsår for 3,06 milliarder kroner, hvilket er en mindre fremgang i forhold til året før, hvor omsætningen lød på 2,9 milliarder kroner.

Selskabet kom ud af året med et overskud på 227 millioner, og en egenkapital på 14,5 milliarder kroner.