Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Lanceres torsdag - men Facebooks nye Twitter-rival Threads kommer ikke til EU: Kan være i strid med GDPR

Meta er lige på trapperne med lanceringen af Twitter-dræberen Threads. Det kommer dog ikke til at ske i EU – i hvert fald ikke lige nu.

Hvis du havde sat næsen op efter at erstatte dit Twitter-feed med Metas konkurrent Threads, så bliver du slemt skuffet.

Threads-tjenesten bliver nemlig slet ikke tilgængelig i EU - i hvert fald ikke lige nu.

Det rapporterer det irske medie Independent på grundlag af en udtalelse fra den irske datamyndighed, Data Protection Commission (DPC).

Ifølge en talsperson for myndigheden er det slet ikke sikkert, at Metas nyeste satsning kommer til at blive tilgængelig i EU.

Ifølge myndigheden er det Meta selv, der har udskudt udrulningen af Threads inden for EU.

Efter planen vil Threads dog blive tilgængeligt i både USA og Storbritannien fra i morgen, 6. juli.

Skal fungere via Instagram

Den nye satsning fra Meta skal konkurrere med Twitter, der - siden Elon Musk opkøbte det sociale medie i efteråret 2022 – har været ramt af det ene problem efter det andet.

Appen bliver tilsyneladende knyttet til Instagram, og omtales også i beskrivelsen som “en Instagram-app.”

Det betyder også, at man kan genbruge sit brugernavn fra Instagram og dermed håber Meta tilsyneladende på at kunne skabe en synergi-effekt mellem de to apps.

I App Store bliver Threads desuden beskrevet som en app, der samler fællesskaber og giver folk mulighed for at diskutere emner, som de går op i.

Problematisk datahøst

Ifølge Independent vil Metas Threads-app indsamle brugernes Instagram-data, der blandt andet omfatter helbredsoplysninger, placering, søgehistorik samt andre følsomme data til den nye tjeneste, rapporterer mediet.

Det er muligvis derfor, at Meta har været mere tilbageholdende med at lancere tjeneste i EU, da EU’s databeskyttelsesregler anses for at være mere omfattende og stærkere, end de eksempelvis er i USA.

Den irske myndighed har tidligere forhindret Meta i at lancere reklamer på Whatsapp, der benytter sig af data, der er indsamlet fra Facebook eller Instagram.