Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: CoWomen)

København på en 17. plads over gode byer for kvinder at starte tech-selskaber

København når en 17. plads på en liste over 55 byer over hele verden, hvor det er særligt godt for kvinder at starte tech-virksomhed fra.

København er i top-20 over de første byer i verden, du skal overveje at starte din tech-virksomhed fra, hvis du er kvinde. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, der er udarbejdet af teknologi-selskabet Dell.

Ud af 55 byer over hele verden er København på en 17. plads som stedet, hvor kvindelige iværksættere har de bedste muligheder for at starte, drive og vækste deres forretning.

I top tre af rapporten, der hedder Dell Women Entrepreneurs Cities Index 2023, ligger London, New York og Bay Area - sidstnævnte er en by i San Francisco.

Af andre byer, som ligger i lande, som Danmark ofte sammenligner sig med, er Stockholm på en 5. plads, Berlin på en 15. plads og Amsterdam på en 16. plads.

Men listen er generelt tæt domineret af amerikanske storbyer. Foruden New York er Chicargo, Los Angeles, Boston, Washington DC, Seattle, Vancouver og Atlanta med i top-20-listen.

En af de faktorer, som København scorer højt på i rapporten, er graden af digitalisering i samfundet. Her placerer København sig suverænt på førstepladsen. Af andre faktorer analysen måler på er markedsmuligheder (hvor København isoleret set får en 48. plads), talentmasse (37. plads), kapital (17. plads) og kultur (15. plads).

Ud over at være topscorer i teknologikategorien er København i toppen af den såkaldte Momentum Score, der kigger på de forskellige byers udvikling siden Dell Women Entrepreneurs Cities Index-rapport udkom første gang i 2017.

I årets rapport indtager den danske hovedstad femtepladsen på Momentum Scoren efter Delhi, Shanghai, Dublin og Dubai, hvilket altså giver København en andenplads blandt de europæiske byer.

I rapporten står der:

"I den politiske undersøjle (4.) udmærker København sig i sine åbne data-initiativer, tilgængelighed pr. indbygger af teknologiuddannelsesorganisationer for kvinder, smart city-politikker og cybersikkerhedsforanstaltninger."

Men selv om København når op i top-20, så er der stadig plads til forbedringer, lyder det fra Heidi Have, der er salgsdirektør hos Dell Technologies i Danmark.

Det viser sig nemlig, at andelen af kvindelige iværksættere i danske startups stadig er forholdsvis lav.

Derudover ligger København i den nederste halvdel, både når man ser på andelen af kvinder på de bedste universiteter og i forhold til at kunne søge investeringer forbeholdt kvindelige iværksættere.

"Det er desværre ikke overraskende, at København halter bagefter, når det kommer til antallet af kvindelige iværksættere. Andre rapporter fra f.eks. Dansk Erhverv viser jo også, at det blot er fem pct. af alle nye danske iværksættere, der er kvinder, hvilket er under OECD-gennemsnittet på 8,4 pct," siger Heidi Have.

"Som samfund har vi derfor brug for, at vi er væsentligt bedre til at gøde jorden for nye kvindelige iværksættere, hvis vi skal skabe flere danske kvindelige startups i fremtiden. Ellers bliver det svært at opleve en fremgang for Danmark i rapporter som vores."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere