Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: David Helgason bag nyt venture-selskab med fokus på klima / Tidligere Sentia-boss Finn Vagner bliver direktør for IHM / Chipmangel i tysk bil-industri i flere år

David Helgason bag nyt venture-selskab med fokus på klima. Tidligere Sentia-boss Finn Vagner bliver direktør for IHM. Chipmangel i tysk bil-industri i flere år. Forbrugerråd: Digital euro vil være gavnlig for danskerne. Slack ændrer udseende.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Fredagens morgen-briefing er sammensat af denne uges morgen-briefing auteur, Dan Jensen, som nu overlader morgen-briefingen midlertidigt til kollega Thomas Møgelbjerg.

Ham hører du fra mandag morgen.

David Helgason bag nyt venture-selskab med fokus på klima

Unity-medstifter David Helgason er medstifter i det nystiftede ventureselsakb Transition, der med hovedkvarter i London vil investere i især tech-selskaber med fokus på klimaforbedrende løsninger.

Selskabet har allerede investeret i ni startups - herunder Waterplan, FabricNano og RunningTide.

Selskabet går i markedet med sloganet “vi står bag frontløberne i klima-transitionen.’

Du kan læse mere om Transition her.

Tidligere Sentia-boss Finn Vagner bliver direktør for IHM

Den tidligere topchef for Netgroup og Sentia, Finn Vagner, overtager posten som administrerende direktør i Søborg-selskabet IHM, der udvikler og producerer avancerede radio- og kommunikations-løsninger.

Finn Vagner har i det seneste års tid været CEO for Danish Cloud Community, og han har tidligere været direktør i Atos, Netgroup og Sentia.

Langt størstedelen af sin karriere - nemlig 25 år - har han tilbragt i Siemens IT Solutions i en længere række stillinger.

I IHM afløser han selskabets ejer, Hardy Otto Mortensen, der fratræder som direktør. Hardy Mortensen fortsætter som bestyrelsesformand.

Chipmangel i tysk bil-industri i flere år

Chipmangel vil plage den tyske bil-industri i mange år fremover - også selv om der nu bygges chipfabs i Europa i stor stil og både EU og de europæiske landes regeringer er i fuld gang med at ombygge supply chains og frigøre sig fra afhængigheden af få asiatiske og amerikanske chip-leverandører.

“Det kommer til at tage år,” siger Renate Vachenauer, indkøbschef i Audi, skriver Reuters.

Hun peger på, at bil-producenterne kunne gøre det nemmere for sig selv ved i fællesskab at reducere antallet af forskellige chip, som de anvender.

Forbrugerråd: Digital euro vil være gavnlig for danskerne

En digital euro vil være gavnlig for danskerne, mener Forbrugerrådet Tænk, der i Børsen går i rette med de danske bankers organisation, Finans Danmark, som torsdag i samme avis takkede nej til en digital euro i Danmark.

Økonomi i forbrugerrådet, Jacob Ruben Hansen, siger til avisen, at bankerne er bange for at miste markedsandele, hvis en digital euro indføres. Men at

“Hvis hele Europa bliver lagt om til en digital euroøkonomi, kommer man som dansker til at stå enormt svagt, når man vil på ferie. Dermed bliver vi et betalingsuland,” siger han til avisen.

Slack ændrer udseende

Salesforce-løsningen Slack er klar med en komplet redesignet grænseflade, som ifølge selskabet har til formål at “gøre det nemmere for brugerne at forblive fokuserede og produktive’ samt at ‘forenkle adgangen til de vigtigste værktøjer.”

Slack forenkler blandt andet visningen markant, mens en ny ‘opret’-knap gør det muligt at åbne nye beskede, kanaler og lignende hurtigt og nemt.

Det nye design bliver udrullet i løbet af de kommende måneder til alle Slack-brugere.

Du kan læse mere og se billeder af det nye design hos Slack her.