Artikel top billede

(Foto: AMD PR)

Kerneeksplosion fra AMD: Ny 5,1 GHz processor har næsten 100 kerner

Den vildeste CPU er blevet endnu vildere. Her er hvad vi ved om AMD's kommende Threadripper Pro 7995 WX.

Hvis din computer aldrig kan blive hurtig nok, giver AMD dig nu grunde til at holde øje med selskabets kommende flagskib af en processor: Threadripper Pro 7995 WX.

Processoren er dukket op i testprogrammet Geekbenchs database, hvor man kan aflæse flere af den kommende processors lovende egenskaber.

Threadripper 7995WX byder her på hele 96 kerner, halvanden gange flere end AMD’s nuværende topmodel, Threadripper 5995WX. De enkelte kerner kan samtidig bearbejde to regnetråde på en gang, så der kan arbejdes på 192 regneopgaver på en og samme tid.

Hardware-mediet Toms Hardware noterer, at den kommende Threadripper Pro CPU er identisk med AMD’s EPYC 9654 server-CPU, ved blandt andet at være udstyret med 384 megabyte L3 cache og 96 megabyte L2 cache.

Modsat den server-rettede CPU, får kernerne her lov til at snurre op til 5,1 GHz – halvanden gange hurtigere end i EPYC-processoren.

Strømforbruget er angivet op til 350 watt, hvilket lander i samme leje som EPYC-processoren, som er angivet til at forbruge mellem maksimalt 320 og 400 watt.

Fænomenal ydelse

De imponerende tal omsættes i Geekbench-programmet til en ekstrem score, målt på den såkaldte ’multi-core’ performance, hvor alle processorens kerner sættes i sving.

Her scores i alt 81.408 points, 40 gange mere end hvad en enkelt kerne snurrende ved 5,1 GHz kan yde: 2.095 points.

I forhold til AMD’s herskende top-processor til workstations, leverer den nye generation 26 procent højere enkel-kernet ydelse, mens fremgangen er på hele 49 procent, når samtlige kerner aktiveres.