Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

En måned til Microsoft hardware-fest: Her er det du kan forvente

Microsofts kommende hardware-show kommer tidligere end ventet og kan gemme på en masse AI-nyt.

Efteråret plejer at være højsæson for Microsofts hardware-nyheder, hvor særligt Surface-familien plejer at få en række overhalinger.

Microsoft ser dog ud til at gøre tingene lidt anderledes i år. For i stedet for at afholde sit event i oktober, bliver der denne uge inviteret til hardware-fest allerede 21. september.

Her forventes selskabet at løfte sløret for opgraderinger til tre produktfamilier: Den lille og prisvenlige Surface Laptop Go 3 og dennes tablet-pendant Surface Go 4, mens topmodellen Surface Laptop Studio også kan se frem til en overhaling.

Også et AI-show

Siden lanceringen af OpenAI’s ChatGPT-tjeneste sidst i 2022, har Microsoft haft travlt med at bygge egne og OpenAI-baseret kunstig intelligens i sine tjenester.

Et af de helt store AI-fremstød for selskabet forventes at lande her til efteråret, hvor den næste version af Windows 11 version 23H2 vil debutere med blandt andet ’Windows Copilot’ funktioner, til at assistere med AI-dreven chat og styring af funktioner i selve styresystemet.

Funktionen vil dukke op som en dedikeret knap i procesbjælken, men samtidig kan lanceringen af nye Surface-enheder danne rammen om præsentationen af nye AI-assisterede funktioner, noterer netmediet Windowscentral.

Her kan den nye Surface-kollektion give Microsoft mulighed for at løfte sløret for opgraderet hardware med styrkede NPU- og VPU-chips, til at tilbyde nye AI-drevne muligheder, lyder det.