Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Stortest: Ingen tvivl - her er den bedste (lille) bærbar du kan få

Computerworld gør status over det prisvenlige segment af 13" til 14" bærbare maskiner.

Bærbar-markedet er noget af jungle, da det ikke skorter på pc-producenter, som byder ind med snesevis af serie og undermodeller.

Pc-producenter som Lenovo, HP og Asus kan derfor byde på dusinvis af modeller i hvert prisleje. Det bliver hurtigt uoverskueligt.

Computerworld sætter sig dog for at finde det bedste bud på en bærbar, som lever op til de primære krav om at tilbyde driftssikkerhed, ydelse og anvendelighed til budgetvenlige priser (Læs billigere end en Macbook Air fra Apple).

Det bliver derfor til udpluk af Windows-baserede maskiner, med skærme på mellem 13 og 14 tommer, og hvor vægten holdes nede omkring en til halvanden kilo.

Læs med herunder for at se, hvilken der passer dig bedst.

Asus Zenbook 14 – 6.999 kroner

På papiret er Asus Zenbook 14 storfavorit til at vinde dagens stortest.

Den har det største batteri, den stærkeste processor, en af de bedste skærme og godt med lager og hukommelse.

Alligevel falder Asus Zenbook lidt bagud i forhold til konkurrenterne på grund af sin halvsløje konkstruktion, som ikke er ligefrem tillidsvækkende. Højttalerne er samtidig de ringeste i dagens sammenligning, hvilket også trækker ned.

Asus Zenbook 14 slutter derfor på fire stjerner, som den uslebne diamant den er.

Dell XPS 13 – 8.699 kroner

Dell XPS er uden sammenligning den mest raffinerede af maskinerne i dagens sammenligning. Den er yderst kompakt og let, men fremstår alligevel som utrolig solid.

Den er feltets dyreste enhed, men selv i sin mest skrabede version, viser den, hvorfor det kan betale sig at give lidt mere for ens maskine.

XPS 13 er ikke perfekt, for man skal leve med, at ydelsen ikke er i top, men er du typen, som ofte er ude og ikke ved, hvor længe der bliver til næste stikkontakt, er XPS 13 en trofast følgesvend.

Det bliver derfor til fem stjerner for testens elegantier.

HP Envy x360 - 7.999 kroner

HP’s Envy x360 er testens eneste 2-i-1 enhed, hvilket gør at der tilbydes touch og tablet-modes, men samtidig ikke rigtig etableres nogen fordel i nogen andre discipliner såsom driftstid eller ydelse.

Nuvel, man får en pæn skærm, god konstruktion, et stort udvalg af porte og hybrid-fordele. Til gengæld bydes der på en lidt høj vægt og et besynderligt tastatur, som trækker ned.

Dagsprisen på 7.999 kroner placerer den i den dyrere ende blandt de testede, men den har det vist med at fluktuere en del, da en anden tilsvarende med AMD-processor er set på tilbud til 4.999 kroner.

HP Envy ender på fire stjerner – men er prisen rigtig, kan man med sindsro give en stjerne til og lægge den i indkøbskurven med visheden om, at man får en driftssikker sag.

Lenovo Yoga Slim 6 – 4.999 kroner

Da jeg bestilte Lenovos Yoga Slim 6 til test, var jeg på vippen i forhold, til den nu også var for billig i forhold til de øvrige maskiner i dagens sammenligning.

Den skulle dog vise sig at kunne følge ubesværet med sine ellers dyrere kolleger, ved at tilbyde en solid konstruktion og lige så solid ydelse samt driftstid.

Det er en maskine uden fejl, hvilket man ellers let kan forvente, når prisen skraber sig ned under de 5.000 kroner.

Men med en ekstra stjerne for den særdeles skarpe pris lander Yoga Slim 6 på sjældne seks stjerner herfra.

Og vinderen er…

Konklusionen skriver sig selv, da Lenovos Yoga 6 Slim er den eneste topscorer i feltet.

Dermed vinder den da også dagens stortest qua sin yderst skarpe pris.

Det skal dog tages med i betragtningen, at Dells design-darling er en cru over Yoga Slim 6 når det gælder design og bærbarhed, mens HP’s Envy x360 er en yderst fleksible størrelse, der ofte kommer på slagtilbud. Er det vigtige egenskaber for dig, bør du have dem med i overvejelserne.

Som et lille addendum skal nævnes, at Apples populære Macbook Air ikke taget med i dagens sammenligning af den årsag, at den ikke er direkte sammenlignelig med Windows-systemer på grund af sit væsensforskellige økosystem. Det er dog en glimrende maskine, som du kan læse om herunder:


Loading ikon